Speedline Universele Voorstrijk 22kg

Art nr. 100082476
Kwartshoudend, gepigmenteerd voorstrijkmiddel met stabiliserend vermogen. Speedline Universele Voorstrijk is zowel buiten als binnen toepasbaar. Speedline Universele Voorstrijk is een essentiële basiscomponent in de opbouw van een duurzaam kunstharsgebonden pleistersysteem. Speedline Universele
Volledige beschrijving
Omschrijving

Kwartshoudend, gepigmenteerd voorstrijkmiddel met stabiliserend vermogen. Speedline Universele Voorstrijk is zowel buiten als binnen toepasbaar. Speedline Universele Voorstrijk is een essentiële basiscomponent in de opbouw van een duurzaam kunstharsgebonden pleistersysteem. Speedline Universele Voorstrijk vormt een uitstekende hechtbrug, is blijvend elastisch,dampdoorlatend, weerbestendig en slagregendicht.

Samenstelling:
Hoogwaardig, fabrieksmatig samengesteld voorstrijkmiddel op basis van een hoogwaardig dispersiebindmiddel. Hulpstoffen ter verbetering van het stabiliserend vermogen en kwartshoudende vulstoffen.

Eigenschappen:
Speedline Universeel is een kwartshoudend, gepigmenteerd voorstrijkmiddel met een stabiliserend vermogen en is buiten en binnen toepasbaar. Speedline Universeel is een essentiële basiscomponent in de opbouw van een duurzaam kunstharsgebonden pleistersysteem. Speedline Universeel vormt een uitstekende hechtbrug, is blijvend elastisch, dampdoorlatend, weersbestendig en slagregendicht.

Kleuren:
Naturel of volgens de standaard kleurwaaier.

Toepassing:
Speedline Universeel wordt toegepast op minerale ondergronden, als hechtbrug voor hecht, hand- en
machinegipsen, en kunstharsgebonden Sier- en Spachtelpleisters.
Speedline Universeel bij een kunstharsgebonden afwerking altijd aanbrengen in de kleur van de gekozen eindafwerking.

Technische gegevens:
l S.G: ca. 1.6 g/cm³.
l PH-waarde: ca. 7 - 9.
l Viscositeit: 29000 - 31000 m Pa.s.

Ondergrond:
Oude, stoffige, vuile en loszittende pleister- en verflagen grondig verwijderen. Vetaanslag en andere verontreinigingen verwijderen. Bij toepassing binnen: sterk zuigende ondergronden en gipsgebonden ondergronden (bijvoorbeeld gipsblokken) eerst behandelen met één laag diepgrond. Poederende en zanderige ondergronden behandelen met twee lagen diepgrond, nat in nat aangebracht.
Bij toepassing buiten: reparaties afhankelijk van de aard en kwaliteit van de ondergrond uitvoeren met een geëigende minerale pleister. Indien bij reparaties, of bij het volledig overpleisteren van de ondergrond, kalkhoudende producten zijn toegepast dient voldoende droogtijd in acht genomen te worden. Voor aanbrengen van een verdere kunstharsgebonden eindafwerking, na volledige droging het geheel voorbehandelen met één laag diepgrond. Speedline Universeel als hechtbrug voor een verdere gipsgebonden pleisterlaag reduceert en egaliseert (sterke) zuiging vanuit de ondergrond, en zorgt tevens voor oppervlaktevergroting/hechting. Bij te sterke zuiging, verschil in zuiging, en/of poederende ondergronden kan het aan te bevelen zijn vooraf een diepgrond aan te brengen.

Verwerking:
Speedline Universeel verdund met een blokkwast of roller aanbrengen. Hiertoe de Speedline Universeel met max. 5% leidingwater verdunnen. Speedline Universeel bij een toepassing van sierpleisters altijd aanbrengen in de kleur van de afwerklaag. Droogtijd minimaal 24 uur. Kwasten en gereedschap direct na gebruik reinigen met water.

Verbruik:
Ca. 350 gram per m², afhankelijk van de ondergrond.

Verpakking:
22kg in kunststof emmer.

Opslag:
Koel en vorstvrij opgeslagen ca. 1 jaar houdbaar.

Veiligheid:
Het verdient aanbeveling tijdens de verwerking van voorbehandelingsproducten de ogen, neus, mond en huid met behulp van persoonlijke beschermingsmiddelen afdoende te beschermen. Indien Voorstrijk in contact komt met de ogen deze direct spoelen met overvloedig schoon water (ca. 15 min.) Nadien arts raadplegen.

Bijzonderheden:
Bouwdelen die niet met Speedline Universeel moeten worden behandeld vooraf maskeren met papier en plakband. Deze direct na het verwerken van de Voorstrijk verwijderen. Niet verwerken beneden een ondergrond- en luchttemperatuur van + 5° C of te verwachten vorst.

    Laden
    Laden