Speedline Top Acryl 310 ml wit

Art nr. 105873939
Speedline Top Acryl is een direct regenbestendige, subliem overschilderbare en hoogwaardige afdichtingskit, vul- en reparatiemiddel, specifiek voor buitengebruik, op basis van acrylaat dispersie technologie, welke uithardt door waterverdamping uit de massa en zich vormt tot een duurzaam permanent
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant 105873939
Artikelgroep Speedline
Omschrijving
Speedline Top Acryl is een direct regenbestendige, subliem overschilderbare en hoogwaardige afdichtingskit, vul- en reparatiemiddel, specifiek voor buitengebruik, op basis van acrylaat dispersie technologie, welke uithardt door waterverdamping uit de massa en zich vormt tot een duurzaam permanent plasto-elastisch blijvend rubber.

Eigenschappen:
- Direct regenvast, ideaal voor buitengebruik, waar kans op neerslag / regen is.
- Duurzaam permanent plasto-elastisch, maximale bewegingscapaciteit 12,5%.
- Hecht uitstekend, zonder primer op de meeste- en zelfs vochtige poreuze ondergronden.
- Subliem verwerkbaar, veelzijdig vullen, dichten en repareren, met slechts 1 materiaal.
- Goed overschilderbaar na huidvorming (ca.10min.) met synthetische- en dispersie verven.
- Vrijwel reukloos uithardend, CE gecertificeerd Acrylaat Dispersie voeg- en vulmiddel.
- Duurzaam kleur-, weer-, vorst-(tot -15C) en verouderingsbestendig.
- Niet corrosief voor metalen.
- Zeer emissiearm, gecertificeerd conform VOC-emissieklasse A+.

Toepassing:
- Als regenbestendig voeg-, vul- en reparatiemiddel, voor het dichten, vullen en repareren van voegen, (krimp)naden, kieren, scheuren en gaatjes, buiten waar kans op neerslag is.
- Specifiek geschikt voor buitenshuis, tevens uitstekend geschikt voor binnen toepassingen.
- Omtrekvoegen dichten om puien, raam- en deurkozijnen, contactdozen en doorvoeringen.
- Aansluitvoegen dichten tussen / langs wanden, muren, plafonds, latten, plinten, schroten, trappen, platen, lijsten, profielen, lambriseringen, ornamenten, panelen, vensterbanken, overstekken, boeiboorden, borstweringen en meer.
- Vullen en repareren van scheuren, krimpnaden, kieren, barsten, boor-, spijker- en schroefgaatjes, in gevels, muren, wanden en plafonds.
- Aansluitingen tussen metaaldelen afdichten, zoals in luchtkanalen-, carrosserie-, trailer-, scheeps- en containerbouw.
- Toepasbaar op de meeste ondergronden, zoals hout, multi- en triplex, isolatiematerialen, hard- en zachtboard, verf- en laksystemen, pleister-, stuc-, spuit- en metselwerk, (gas)beton, (kalkzand)steen, gipskarton, metalen en meer.

Standaard assortiment:
Kleur: wit
24 x 310ml koker
SI-115-9100-310

Houdbaarheid:
In ongeopende originele verpakking, koel en droog opslaan, tussen +5°C en +25°C, maximaal 15 maanden houdbaar, na productiedatum. Vorstbestendig tot -15°C, tijdens transport.

Technische productgegevens:
Image title
Applicatie condities:
- Verwerkingstemperatuur (omgeving en ondergrond) tussen +5°C en +40°C.
- Op draagkrachtige, verdraagzame, zuivere, schone, vet- en stofvrije ondergronden, poreuze / zuigende / open ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn.
- Zorgdragen voor juiste voegdimensies, om bewegingen goed te kunnen opvangen.
- Ondergronden ontdoen van losse bestandsdelen, met behulp van een geschikte borstel.
- Ondergronden goed ontvetten.
- Zeer poreuze / sterk zuigende ondergronden, zoals gipsblokken, (gas)beton, (kalkzand)steen en metselwerk, gelijkmatig met kwast voorstrijken.
- Glad en strak afwerken met behulp van water, voor huidvorming.

Overschilderbaarheid:
Speedline Top Acryl is subliem te overschilderen, met synthetische- en dispersieverven. Het beste kan overschildert worden, na volledige uitharding, i.v.m. de materiaalkrimp. Als men eerder overschildert, kunnen later scheuren en / of barsten in de verflaag ontstaan. Ook door het gebruik van hoog-gevulde dispersieverven, kan de verflaag scheuren en / of barsten.

Beperkingen & aanbevelingen:
Ongeschikt voor langdurige- en / of permanente waterbelasting. Ongeschikt voor PE, PP, PC, PTFE, PMMA, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Verkleuring kan evt. optreden in bepaalde omstandigheden, zoals door direct contact met chemicaliën en / of door weekmaker uittreding vanuit de ondergrond. Wij adviseren vooraf hechting, materiaal- en verfverdraagzaamheid te testen.

Veiligheid & gezondheid:
Voorkom langdurig huidcontact. Als niet uitgehard materiaal in de ogen komt, deze goed met veel water uitspoelen en een arts raadplegen. Productveiligheidsinformatieblad is op verzoek beschikbaar.

Garantie & aansprakelijkheid:
Speedline Drywall Products garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstermijn, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze verkoop- en leveringsvoorwaarden. In geen geval is verkoper aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. De gegeven informatie is het resultaat van onze testen en ervaring en is van algemene aard. Zij houdt echter geen aansprakelijkheid in. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is.

Certificeringen:
EN 15651-1: F-EXT-INT 12.5 P
VOC-emissieklasse A+
EMICODE EC1 PLUS
    Laden
    Laden