Speedline PU Foam Gun 750 ml

Art nr. 105873941
Speedline PU Foam Gun is een hoogwaardig en snel uithardend 1K. isolatie- en montageschuim, speciaal ontwikkeld voor het afdichten en opvullen van voegen, stel- en montageruimten, naden en aansluitingen, tussen diverse bouwdelen, welke uithardt door luchtvochtigheid en zich vormt tot een duurzame
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant 105873941
Artikelgroep Speedline
Omschrijving
Speedline PU Foam Gun is een hoogwaardig en snel uithardend 1K. isolatie- en montageschuim, speciaal ontwikkeld voor het afdichten en opvullen van voegen, stel- en montageruimten, naden en aansluitingen, tussen diverse bouwdelen, welke uithardt door luchtvochtigheid en zich vormt tot een duurzame schuimmassa.

Eigenschappen:
- Hecht uitstekend op vele materialen, zoals steen, beton, hout, gips, stuc- en metselwerk, metaal en diverse kunststoffen, zoals styropor, PU-hardschuim, polyester en hard-PVC.
- Low Expansion kwaliteit, minder vullend vermogen, schuimt minder / licht op tijdens het uithardingsproces.
- Hoge opbrengst, vrij geschuimd ca. 55 liter.
- Veelzijdig inzetbaar, vult, dicht, lijmt, monteert en isoleert.
- Zeer emissiearm, gecertificeerd conform VOC-emissieklasse A+
- Uitstekende akoestische- en isolerende eigenschappen.
- Snel uithardend, fijncellig, gemakkelijk verwerk- en snijdbaar polyurethaanschuim.
- Duurzaam weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig, verrot niet.
- Zeer goed bestand tegen warme- en koude omstandigheden, water en vele chemicaliën.

Toepassing:
- Speciaal ontwikkeld voor het duurzaam afdichten en opvullen van aansluitvoegen, naden, kieren en gaten in binnen- en buitengevels, spouwmuren, scheidingswanden, plafond-, vloer- en dakdelen.
- Pijp- en leidingdoorvoeringen opvullen en afdichten, in gevels, wanden, muren, vloeren, plafonds en daken.
- Stel- en montageruimten afdichten en opvullen, rondom prefab- en gevelelementen, zoals kozijnen en puien.
- Aansluitingen afdichten en opvullen tussen metaal, kunststof, hout, metselwerk, gips, steen- en betonelementen.
- Afdichten van aansluitingen in de houtskelet- en stucbouw.
- Verlijmen en afdichten van isolatieplaten / panelen en overige plaatmaterialen onderling in dak-, gevel-, wand-, muur- en vloerconstructies.
- Aansluitingen afdichten van nokken, overstekken, schoorstenen, afvoerkanalen, dakkapellen, aanbouwingen en meer.
- Opvullen, afdichten en isoleren van holle ruimtes / gaten in wanden, muren, gevels, vloeren, plafonds en daken.

Standaard assortiment:
Kleur: crème
12 x 750ml bus
SI-470-0000-750

Houdbaarheid:
In ongeopende originele verpakking, koel, droog en bus rechtop opslaan, tussen +5°C en +30°C, maximaal 15 maanden houdbaar, na productiedatum.

Technische productgegevens:
Image title
Temperatuurbestendigheid:
- -40°C tot +90°C langdurig
- -40°C tot +130°C kortstondig

Applicatie condities:
- Verwerkingstemperatuur (omgeving en ondergrond) tussen +5°C en +40°C.
- Op verdraagzame, draagkrachtige, zuivere, schone en vetvrije ondergronden.
- Ondergronden ontdoen van losse bestandsdelen, met behulp van een geschikte borstel.
- Ondergronden goed ontvetten, met behulp van Seal-it® 510 CLEANER.
- Voor gebruik de bus ca. 20x krachtig / goed schudden.
- Ondergrond licht voor bevochtigen, met behulp van een plantensproeier.
- Na volledige uitharding, kan overtollig aangebracht Speedline PU Foam Gun, met een mes en / of spaan worden afgesneden.
- Pistooladapter voor gebruik invetten met vaseline- en / of PTFE-Spray, om verkleving te voorkomen.
- Na bevestiging van bus op pistool, is spuitsnelheid en volume opbrengst regelbaar m.b.v. stelschroef op achterzijde pistool, voor een optimaal economisch verbruik.
- Bij geen gebruik van het systeem, stelschroef achterzijde pistool dichtdraaien, tot pistool niet meer geactiveerd kan worden. Laat bus altijd op pistool tot deze geheel geleegd is.
- Verwijder lege bus, door tijdens het eraf draaien tegelijkertijd trekker in te knijpen om achtergebleven gas te laten ontsnappen. Plaats daarna een volle bus op pistool terug, of reinig het pistool grondig.

Beperkingen & aanbevelingen:
Ongeschikt voor onderwater toepassingen en het vullen van grote afgesloten ruimten / gaten, waar geen voldoende luchtvochtigheid aanwezig is, gebruik hiervoor een 2-K. PU-FOAM. Voegen breder en / of dieper als 4 cm, in meerdere lagen aanbrengen. Ca. 15-30 minuten wachten tussen het aanbrengen van elke nieuwe laag en ondergrond elke keer licht voor bevochtigen, afhankelijk van de luchtvochtigheid op dat moment. Ongeschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, silicone, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Niet Uv-bestendig. Omgeven ondergronden beschermen, tegen gemorst schuim, met een geschikte afdekfolie. Wij adviseren vooraf hechting en materiaalverdraagzaamheid te testen.

Veiligheid & gezondheid:
Voorkom langdurig huidcontact. Als niet uitgehard materiaal in de ogen komt, deze goed met veel water uitspoelen en een arts raadplegen. Veiligheidsbril, handschoenen en geschikte werkkleding dragen. Alleen verwerken in goed geventileerde ruimten. Niet roken en / of in de nabijheid van open vuur verwerken. Speedline Foam Gun buiten bereik van kinderen op een veilige plek opslaan. Productveiligheidsinformatieblad is op verzoek beschikbaar.

Garantie & aansprakelijkheid:
Speedline Drywall Products garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstermijn, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze verkoop- en leveringsvoorwaarden. In geen geval is verkoper aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. De gegeven informatie is het resultaat van onze testen en ervaring en is van algemene aard. Zij houdt echter geen aansprakelijkheid in. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is.

Certificeringen:
DIN 4102-1: B3
VOC-emissieklasse A+
    Laden
    Laden