Speedline PU Fire Foam Gun 750ml

Art nr. 105873942
Speedline PU Fire Foam is een duurzaam vlam- en brandvertragend 1K. isolatie- en montageschuim, speciaal ontwikkeld voor vlam- en brandvertragende voegafdichting, tussen diverse bouwdelen, tot een max. voegdiepte van 40 mm, welke uithardt door luchtvochtigheid en zich vormt tot een duurzame
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant 105873942
Artikelgroep Speedline
Omschrijving
Speedline PU Fire Foam is een duurzaam vlam- en brandvertragend 1K. isolatie- en montageschuim, speciaal ontwikkeld voor vlam- en brandvertragende voegafdichting, tussen diverse bouwdelen, tot een max. voegdiepte van 40 mm, welke uithardt door luchtvochtigheid en zich vormt tot een duurzame schuimmassa.

Eigenschappen:
- Vlam- en brandvertragende kwaliteit, getest volgens EN 1366-3 & EN 1366-4 B1.
- Hecht uitstekend op vele materialen, zoals steen, beton, stuc- en metselwerk, gips, hout, metaal en diverse kunststoffen, zoals styropor, PU hardschuim, polyester en hard-PVC.
- Uitstekende akoestische- en isolerende eigenschappen.
- Zeer emissiearm, gecertificeerd conform VOC-emissieklasse A+.
- Hoge opbrengst, vrij geschuimd ca. 45 liter.
- Snel uithardend, fijncellig en gemakkelijk snijdbaar polyurethaanschuim.
- Schuimt op tijdens het uithardingsproces, hoog vullend vermogen.
- Duurzaam weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig, verrot niet.
- Eenvoudig, snel en schoon verwerkbaar met het Seal-it® pur-pistool.
- Zeer goed bestand tegen hoge en lage temperaturen, water en vele chemicaliën.

Toepassing:
- Speciaal geschikt voor het vlam- en brandvertragend afdichten, isoleren en vullen van aansluitvoegen, naden, kieren en gaten, in binnen- en buitengevels, spouwmuren, scheidingswanden, plafond-, dak- en vloerdelen.
- Pijp- en leidingdoorvoeringen afdichten, isoleren en vullen, door wanden, muren, plafonds, daken en vloeren.
- Stel- en montageruimten afdichten, isoleren en vullen, rondom prefab-elementen, puien, raam- en deurkozijnen.
- Verlijmen, monteren, isoleren en afdichten tussen isolatieplaten / panelen, plaatmaterialen onderling, in dak-, gevel-, muur-, wand- en vloerconstructies.
- Afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen in nokken, dakkapellen, schoorstenen, afvoerkanalen en erkers.
- Vullen, afdichten en isoleren van holle ruimtes / gaten in daken, vloeren, gevels, muren, wanden en plafonds.

Standaard assortiment:
Kleur: rood
12 x 750ml bus
SI-472-0000-750

Houdbaarheid:
In ongeopende originele verpakking, koel, droog en bus rechtop opslaan, tussen +5°C en +25°C, maximaal 12 maanden houdbaar, na productiedatum.

Technische productgegevens
Image title
Applicatie condities:
- Verwerkingstemperatuur (omgeving en ondergrond) tussen +5°C en +40°C.
- Op verdraagzame, draagkrachtige, zuivere, schone en vetvrije ondergronden.
- Ondergronden ontdoen van losse bestandsdelen, met behulp van een geschikte borstel.
- Ondergronden goed ontvetten.
- Voor het gebruik, de bus ca. 20x krachtig / goed schudden.
- Ondergrond eventueel licht voor bevochtigen, met behulp van een plantensproeier.
- Volledig uitgehard overtollig Speedline PU Fire Foam met mes en/of spaan afsnijden.
- Schroefdraad van pistooladapter, voor het gebruik invetten met vaseline-, PTFE- en / of siliconespray, om verkleving van de bus op het Pur-pistool te voorkomen.
- Na bevestiging van bus op Pur-pistool, is spuitsnelheid en volumeopbrengst regelbaar, m.b.v. stelschroef achterzijde pistool, om een efficiënt / economisch verbruik in te stellen.
- Bij geen gebruik, stelschroef achterzijde Pur-pistool dichtdraaien, tot het Pur-pistool niet meer geactiveerd kan worden.
- Bus altijd op het Pur-pistool laten zitten, tot deze geheel is geleegd.
- Verwijder een lege bus, door tijdens het eraf draaien tegelijkertijd de pistooltrekker in te knijpen, om het achtergebleven drijfgas te laten ontsnappen.
Temperatuurbestendigheid
- -50°C tot +90°C langdurig
- -65°C tot +130°C kortstondig

Beperkingen & aanbevelingen:
Ongeschikt voor onderwater toepassingen en het vullen van grote afgesloten ruimten / gaten, waar geen voldoende luchtvochtigheid aanwezig is, gebruik hiervoor een 2-K. PU-FOAM. Voegen breder en / of dieper als 4 cm, in meerdere lagen aanbrengen. Ca. 15-30 minuten wachten tussen het aanbrengen van elke nieuwe laag en ondergrond elke keer licht voor bevochtigen, afhankelijk van de luchtvochtigheid op dat moment. Ongeschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, silicone, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Niet Uv-bestendig. Omgeven ondergronden beschermen, tegen gemorst schuim, met een afdekfolie. Wij adviseren vooraf hechting en materiaalverdraagzaamheid te testen.

Veiligheid & gezondheid:
Voorkom langdurig huidcontact. Als niet uitgehard materiaal in de ogen komt, deze goed met veel water uitspoelen en een arts raadplegen. Veiligheidsbril, handschoenen en geschikte werkkleding dragen. Alleen verwerken in goed geventileerde ruimten. Niet roken en / of in de nabijheid van open vuur verwerken. Speedline PU Fire Foam buiten bereik van kinderen op een veilige plek opslaan. Productveiligheidsinformatieblad is op verzoek beschikbaar.

Garantie & aansprakelijkheid:
Speedline Drywall Products garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstermijn, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze verkoop- en leveringsvoorwaarden. In geen geval is verkoper aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. De gegeven informatie is het resultaat van onze testen en ervaring en is van algemene aard. Zij houdt echter geen aansprakelijkheid in. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is.

Certificeringen:
EN 1366-3 / EN 1366-4
VOC-emissieklasse A+
    Laden
    Laden