Speedline High Tack 290 ml wit

Art nr. 105873940
Speedline High Tack is een oersterke, vlekvrije, elastische en veelzijdige constructie- en / of montagelijm, met extreem hoge aanvangshechting, voor zware en direct vaste verlijmingen, op basis van hybride technologie, welke uithardt door luchtvochtigheid en zich vormt tot een duurzaam elastisch
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant 105873940
Artikelgroep Speedline
Omschrijving
Speedline High Tack is een oersterke, vlekvrije, elastische en veelzijdige constructie- en / of montagelijm, met extreem hoge aanvangshechting, voor zware en direct vaste verlijmingen, op basis van hybride technologie, welke uithardt door luchtvochtigheid en zich vormt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber.

Eigenschappen:
- Extreem hoge aanvangskleefkracht van min. 400 kg/m², direct sterke en vaste verbinding.
- Duurzaam permanent elastisch, maximale bewegingscapaciteit 20%.
- Veelzijdig binnen en buiten toepasbaar, supersterk, snel en gebruiksvriendelijk.
- Hecht uitstekend, zonder primer op praktisch alle- en zelfs vochtige ondergronden.
- Supersnelle krachtopbouw, uitharding en bereiking van de eindsterkte.
- Hoge eindsterkte en mechanische weerstand, voor zwaar belastbare lijmverbindingen.
- Subliem te overschilderen met synthetische- en dispersieverfsystemen.
- Thixotroop, zakt niet uit, ideaal voor toepassingen boven het hoofd.
- Niet corrosief voor metalen.
- Verdraagzaam in direct contact met zilvercoating spiegels en PVB-folie gelaagd-glas.
- Reukloos-, kleef-, blaas- en krimpvrij uithardend Hybride Systeem.
- Goed UV-, weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig.
- Isocyanaat-, oplosmiddel- en siliconenvrij.
- Zeer emissiearm, gecertificeerd conform EMICODE EC1 PLUS.
- Vlekt en / of bloed niet op poreuze / open / zuigende materialen en / of ondergronden, zoals natuursteen en beton, geeft tevens geen randzonevervuiling.
- Absorbeert goed akoestische- en mechanische trillingen en vibraties.
- Perfect te schuren en / of te slijpen, na volledige uitharding.

Toepassing:
- Speciaal geschikt als ijzersterke montage- en constructielijm, voor zware en direct vaste verlijming en / of montage, voor vrijwel alle ondergronden en bouwmaterialen, zonder behulp van lijmklemmen, stempels en / of fixeertape.
- Krachtige montage- en constructielijm, voor direct- en hoog belastbare lijmverbindingen.
- Structurele verlijming in vibrerende constructies, zoals in de gevel-, transport-, apparaten- en machinebouw.
- Spiegels, natuur- en hardsteen, marmer, graniet, beton en overige kritische- / poreuze materialen verlijmen en / of monteren.
- Montage- en / of constructielijm voor profielen, panelen, plinten, lijsten, isolatie- en plaatmaterialen, latten, balken, stenen, tegels en meer.
- Metaaldelen verlijmen en / of monteren in dak-, gevel-, container,- luchtkanalen-, trailer-, carrosserie- en scheepsbouw.

Standaard assortiment:
Kleur: wit
24 x 290ml koker
SI-360-9100-290

Houdbaarheid:
In ongeopende originele verpakking, koel en droog opslaan, tussen +5°C en +25°C, maximaal 15 maanden houdbaar, na productiedatum.

Technische productgegevens:Image title
Applicatie condities:
- Verwerkingstemperatuur (omgeving en ondergrond) tussen +5°C en +40°C.
- Aanbevolen wordt Speedline High Tack te verspuiten met een professioneel kitpistool, i.c.m. de standaard V-naadtuit, vanwege de lage viscositeit van het materiaal.
- Op draagkrachtige, verdraagzame, zuivere, schone, vet- en stofvrije ondergronden.
- Lijm verticaal (ventilerend) aanbrengen, in rillen, op onderlinge afstand tussen min. 10 cm en max. 20cm. Niet aanbrengen in dotten! Ideale lijmdikte 2 tot 3 mm.
- Ondergrond ontdoen van losse bestandsdelen, met behulp van een geschikte borstel.
- Ondergronden goed ontvetten.

Overschilderbaarheid:
Speedline High Tack is na huidvorming uitstekend te overschilderen met dispersieverven, echter synthetische-verfsystemen kunnen in droging vertragen. Als er wordt overschildert (niet noodzakelijk) adviseren wij, voor een optimaal eindresultaat, Speedline High Tack en aangrenzende delen binnen enkele dagen na applicatie licht op te schuren, vervolgens goed ontvetten en daarna direct overschilderen.

Beperkingen & aanbevelingen:
Ongeschikt voor continu waterbelasting en voegafdichting. Ongeschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Lijm nooit in dotten aanbrengen. Ideale lijmdikte is 2 tot 3mm. Wij adviseren vooraf hechting, materiaal- en eventueel verfverdraagzaamheid te testen.

Veiligheid & gezondheid:
Voorkom langdurig huidcontact. Als niet uitgehard materiaal in de ogen komt, deze goed met veel water uitspoelen en een arts raadplegen. Productveiligheidsinformatieblad is op verzoek beschikbaar.

Garantie & aansprakelijkheid:
Speedline Drywall Products garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstermijn, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze verkoop- en leveringsvoorwaarden. In geen geval is verkoper aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. De gegeven informatie is het resultaat van onze testen en ervaring en is van algemene aard. Zij houdt echter geen aansprakelijkheid in. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is.

Certificeringen:
EMICODE EC1 PLUS
    Laden
    Laden