Speedline Gevelimpregneer 2,5L

Art nr. 100082928
Speedline Gevelimpregneer is een watergedragen impregneermiddel met sterk water- en olie-afstotende en antigraffiti* eigenschappen gebaseerd op een niet verfilmendende watergedragen fluor/ alkyd micro emulsie. Het bevat verder geen oplosmiddelen. Eigenschappen Speedline Gevelimpregneer is een
Volledige beschrijving
Omschrijving
Speedline Gevelimpregneer is een watergedragen impregneermiddel met sterk water- en olie-afstotende en antigraffiti* eigenschappen gebaseerd op een niet verfilmendende watergedragen fluor/ alkyd micro emulsie. Het bevat verder geen oplosmiddelen.

Eigenschappen
Speedline Gevelimpregneer is een niet-filmvormend, transparant, watergedragen impregneermiddel, waardoor het behandelde oppervlak doorlaatbaar blijft voor lucht en waterdamp. Speedline Gevelimpregneer spoelt niet uit en verkleurt niet. Tevens is Speedline Gevelimpregneer bestand tegen UV-straling. Speedline Gevelimpregneer geeft een zeer langdurige bescherming van bouwmaterialen tegen de belangrijkste oorzaken van vervuiling, zoals het binnendringen van water, olie, zout, vuil, atmosferische en industriële vervuiling.

Kleuren
Helder en niet-filmvormend. Verkleurd het behandelde oppervlak niet.

Toepassing
Speedline Gevelimpregneer is speciaal ontwikkeld om alle verticale (tevens daken voorzien van dakpannen), minerale bouwmaterialen te beschermen, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Tevens kan het toegepast worden op (geschilderde) sierpleister ondergronden op zowel silicaat-, acrylaat- als siliconenbasis. Het watergedragen karakter in combinatie met het impregnerende vermogen (vormt geen coating) maakt dat het product ook uitstekend ingezet kan worden als bescherming van historische bouwwerken. Indien in vroeg stadium aangebracht op nieuw (afgevoegd) metselwerk (na 24 uur) voorkomt Speedline Gevelimpregneer voor een groot deel uitbloeingen van vrije kalk op het metselwerk doordat het verhinderd dat vocht het metselwerk binnen kan binnendringen. Het ademende vermogen maakt dat het metselwerk normaal doorhard.

Permanent Anti-Graffiti systeem
Op baksteen en beton ondergronden tevens geschikt als permanent anti-graffiti resistent systeem. Afhankelijk van de zuiging van de ondergrond kunnen meer dan 2 lagen benodigd zijn om de poriën volledig te verzadigen. Het ademende vermogen wordt hierdoor niet aangetast. Zet altijd een proefvlak op om vast te stellen hoeveel lagen benodigd zijn om tot volledige verzadiging te komen. Graffiti laat zich, na volledige droging van Speedline Gevelimpregneer (minimaal 7 dagen), eenvoudig verwijderen door toepassing van een geëigende graffiti remover in combinatie met warm water (circa 80 graden) hoge druk systemen (altijd proefondervindelijk druk vaststellen). Van groot belang is dat de ondergrond, tijdens applicatie, volledig wordt verzadigd Speedline Gevelimpregneer in meerdere lagen nat in nat aangebracht. Na eventueel gebruik van een graffiti remover is het Speedline Gevelimpregneer systeem niet aangetast en functioneert verder in haar resistentie voor een langdurige periode.

Technische gegevens
Levensduurverwachting: 10 jaar
S.G.: ca. 1,0 g / cm³
pH-waarde: 7,5
Geur: geen
Sd: 0,12 m (klasse I)
W: 0,063 (klasse III)
Eindresultaat plakt of kleeft niet

Voorbehandeling ondergrond
De ondergrond dient draagkrachtig, stabiel, droog, schoon en vrij van verontreinigingen te zijn. Verwijder begroeiing en behandel de ondergrond met Speedline Gevelreiniger (Anti begroeiing en Cleaner) volgens technisch voorschrift.

Verwerking
Alleen toepassen bij droge weersomstandigheden (+ 5°C > + 30°C). Niet verdunnen of mengen met andere producten. Verwerkbaar met kwast, roller of spuit (lage druk). Alleen toepassen op verticale oppervlakken en / of schuine daken. Van onder naar boven werken. Eén vol verzadigde en dekkende toepassingslaag is voldoende. Sterk zuigende ondergronden minimaal in twee lagen, nat in nat aanbrengen. Na het aanbrengen van Speedline Gevelimpregneer de behandelde ondergrond voor minimaal 24 uur beschermen tegen vorst en regen.

Verbruik
Baksteen: 5 m² per liter
Beton: 5 m² per liter
Betonblokken: 3 m² per liter
Gevel: 5 m² per liter
Harde baksteen: 8 m² per liter
Zandsteen: 5 m² per liter
Gereconstrueerd steen: 3 m² per liter
Graniet: 15 m² per liter
Marmer: 13 m² per liter
WDV Afwerkpleister / sierpleister: 8 m² per liter

Bovenstaand verbruik is een gemiddelde en is sterk afhankelijk van ondergrond (met name zuiging) en situatie. Voor optimaal resultaat, dient u Speedline Gevelimpregneer eerst op een klein testgebied toe te passen om het effect waar te nemen.

Verpakking
2,5 liter in kunststof jerrycan. Ook verkrijgbaar als 1 liter in een flacon.

Opslag
Koel en vorstvrij opgeslagen ca. 12 maanden houdbaar.

Veiligheid
Het verdient aanbeveling tijdens de verwerking de ogen, neus, mond en huid met behulp van persoonlijke beschermingsmiddelen afdoende te beschermen.

Bijzonderheden
Bouwdelen die niet met Speedline Gevelimpregneer worden behandeld vooraf maskeren met kunststof folie en plakband. Deze direct na het aanbrengen van de Speedline Gevelimpregneer verwijderen. Bouwdelen welke evenwel onbedoeld geraakt worden (met name glas en kozijn) direct schoonwassen met warm water met schoonmaakmiddel. Bijmengen is niet toegestaan. Niet verwerken beneden een ondergrond- en luchttemperatuur van + 5°C of te verwachten vorst.

Onderhoud
Graffiti verwijderen met graffitiverwijderaar. Indien vuil, zoals zand, modder, uitwerpselen etc., zich aan het oppervlak hecht zal dit slechts oppervlakkig zijn. Vervuiling kan eenvoudig met schoon leidingwater, eventueel onder lichte druk, verwijderd worden. Speedline Gevelimpregneer is een permanent systeem en kan zo vaak als nodig gereinigd worden zonder dat de werking van het systeem wordt aangetast.

    Laden
    Laden