Prefix Finish kant-en-klare pasta/pleister

Art nr. 100567160
Prefix Finish kant-en-klare pleister vormt een ademende en dampdoorlatende laag op basis van fijngemalen mineralen. EIGENSCHAPPEN • Het materiaal behoudt zijn eigenschappen en vorm gedurende 12 maanden na de productiedatum • Plastisch en perfect wit na droging, zodat in de meeste gevallen een
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant 100567160
Artikelgroep Overig
Omschrijving
Prefix Finish kant-en-klare pleister vormt een ademende en dampdoorlatende laag op basis van fijngemalen mineralen.

EIGENSCHAPPEN
Het materiaal behoudt zijn eigenschappen en vorm gedurende 12 maanden na de productiedatum
Plastisch en perfect wit na droging, zodat in de meeste gevallen een enkele verflaag genoeg is

TOEPASSING
Voor binnengebruik
Geschikt voor betonnen muren en plafonds
Pleister uit cement en kalkcement
Gipspleister
Gipskartonplaten

ONDERGRONDEN
Prefix Finish kant-en-klare pleister is bedoeld voor binnengebruik. Het wordt gebruikt voor het handmatig of machinaal gladmaken van muren en plafonds om een zeer glad oppervlak te verkrijgen. Het product kan ook worden gebruikt als afwerklaag van een veelvuldig gestuct oppervlak (bijv. gipskartonplaten). Ondergronden die absorberend zijn of van kalk, gips, beton of cellenbeton dienen bij voorkeur eerst te worden gegrondeerd met een geschikt grondeermiddel, zodat de absorptie van vloeibare bestanddelen van Prefix Finish stopt. Breng de pleister aan op een droge ondergrond die sterkt hecht en ontdaan is van oude verflagen en losse delen. Na het aanbrengen, opdrogen en slijpen droog afnemen en stofvrij maken voordat u begint met verven.

Wij raden aan om het gestucte oppervlak te gronderen met een diep penetrerend middel om de ondergrond te versterken, verharden en bestendiger te maken.

GEBRUIKSAANWIJZING
De in de verpakking aanwezige pasta is klaar voor gebruik. Breng het middel aan met roestvaststalen gereedschap (troffel, spatel) of een roller. Grotere defecten en oneffenheden bedekken met meerdere lagen, steeds nadat de vorige laag is opgedroogd. Stucen bij een temperatuur boven de 5°C (van de lucht en de ondergrond) en een max. luchtvochtigheid van 70%.

Geen lagen van dikker dan 2 mm per keer aanbrengen. De eerste, oppervlakkige droging en uitharding van de ondergrond
treedt op na 4 uur tijd, en na 12 uur is deze volledig uitgehard, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Bij zorgvuldig aanbrengen kunnen eventuele schuurwerkzaamheden tot een minimum beperkt blijven. Schuren met een netje of fijn schuurpapier. Er kunnen verschillende kleuren decoratieve verf worden aangebracht.

TECHNISCHE GEGEVENS
Gebruiks- en bewaartemperatuur vanaf +5°C
Bewaren 12 maanden na de productiedatum

RENDEMENT
Op kalkcementpleister: 1 kg/m²
Op gipspleister: 1 kg/1,5 m²


    Laden
    Laden