Nieuws

 • OWA assortiment uitgebreid met Brillianto A90 en A95 8-3-2018
  Image title

  SIG Spotlight


  Nieuw in ons assortiment van OWA: De Brillianto A90 en A95. Brillianto is een mineraal plafondpaneel met een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit vlies. Het is in twee absorptiewaarden verkrijgbaar: in beide gevallen zorgt een dichte structuur ervoor dat er geen luchtverplaatsing door de panelen plaatsvindt, zodat er nauwelijks vervuiling door stofdeeltjes ontstaat.
 • Tijdelijke productiestop lijn Rockfon® in week 15 7-3-2018
  Rockfon Sonar
  In week 15, maandag 9 april tot en met vrijdag 13 april 2018, is er geen productie ROCKFON in verband met het jaarlijks onderhoud aan de ROCKFON productielijn.

 • Fermacell vervangt persinstallatie, geef speciaalformaten tijdig door! 7-3-2018
  Image title
  Tijdens de zomermaanden en bouwvak 2018  vervangt Fermacell de persinstallatie in haar productielocatie te Wijchen.  Deze zeer ingrijpende operatie zal zo'n 8 weken in beslag gaan nemen en is gepland van eind juli tot medio september.  Door de productie de komende maanden maximaal op te schalen wordt zoveel mogelijk extra voorraad opgebouwd van de standaardafmetingen gipsvezelplaten.
 • SIG AfbouwSpecialist opent vestiging in Den Bosch 13-2-2018
  Image title
  Om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn én om onze zichtbaarheid in de regio te vergroten, hebben wij besloten om onze vestiging in Oisterwijk te verplaatsen naar Den Bosch. Op maandag 5 maart zullen de deuren van deze nieuwe vestiging openen! De nieuwe vestiging heeft een perfecte bereikbaarheid met een groot magazijn en shop waar we de meest veeleisende afbouwer in zijn behoefte kunnen voorzien. Ons zeer ervaren en gemotiveerd team staat voor u klaar om u iedere dag opnieuw van dienst te kunnen zijn!

 • Laat platen op maat zagen voor jouw project 12-1-2018
  Image title
  Sinds kort beschikt SIG AfbouwSpecialist over een computergestuurde zaagtafel waarmee platen hout, houtvezel, promat en gips op elke gewenste maat gezaagd kunnen worden.
 • Nieuwe Habito van Gyproc ideale wand voor woningbouw 12-1-2018
  Habito

  Onder de naam HABITO® introduceert Gyproc de wand die de prestaties van alle bestaande wandsystemen overtreft. Een wand die niet alleen duurzaam en toekomstbestendig, maar ook geluidsisolerend, stootbestendig en massief is en zelfs inbrekers afschrikt. 
 • Gewijzigde leverdata rondom feestdagen 5-12-2017
  Image title
  Diverse leveranciers hebben gewijzigde leverdata gedurende de komende Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Kijk hier voor een overzicht van de gewijzigde data die wij hebben ontvangen. 
 • Alle vestigingen gesloten tussen Kerst en Oud & Nieuw 5-12-2017
  Image titleIn week 52 zijn alle vestigingen van SIG AfbouwSpecialist gesloten. Dat betekent dat we in de periode tussen Kerstmis en Oud & Nieuw gesloten zijn. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar.   

  Op vrijdag 22 december sluit vestiging Amersfoort om 12.00 uur, Amsterdam om 13.00 uur, Oisterwijk om 17.00 uur en in Tiel sluiten om 16.30 uur de deuren.

  In het nieuwe jaar staan we op dinsdag 2 januari weer voor u klaar .
 • Api vernieuwt Insula 76a 91a 7-11-2017
  Image title

  API verbetert haar Insula plafondeiland systeem; nu nog eenvoudiger en sneller te monteren. API's Insula 76A en 91A hebben nu praktisch naadloze aansluitingen en zijn geschikt voor zichtbare en verdekte montage. Uiteraard met de vertrouwde kwaliteit en stabiliteit die u gewend bent.

 • Armstrong introduceert naadloos akoestisch plafond 3-11-2017
  Image title

  Met het Eleganza plafondsysteem introduceert een nieuw baanbrekend plafondsysteem met 100% naadloze afwerking en een ongekende akoestiek. Eleganza heeft een elegant fijn gestructureerd uiterlijk dat niet alleen langer wit en helder blijft maar ook duurzaam is. Bovendien heeft het akoestische absorptie klasse A.

  Gladde en strakke gipsplaatplafonds versterken een moderne uitstraling, maar schieten tekort als de akoestiek belangrijk is. Eleganza biedt naadloze akoestiek én design, een ongeëvenaarde akoestiek met een fraaie naadloze afwerking!
 • Nieuw: Speedline Filler Light 31-10-2017
  Image title
  Speedline Filler Light is een lichte reparatie- en opvulpasta voor binnen en krimpt nagenoeg niet. Speedline Filler Light is ideaal te gebruiken voor reparatie en opvulling van barsten, gaten en voegen. Het kan op diverse ondergronden worden gebruikt: zoals bepleisterde muren, gipsplaten, gipstegels, houten panelen en cellenbeton. 
 • Verbeterd Productassortiment Sierra OP 25-10-2017
  Na introductie van het nieuwe Armstrong product, Sierra (13 mm), informeren wij u ook graag over het verbeterde Sierra OP 15 mm en Sierra OP 17 mm assortiment
 • OWA voegt nieuwe dimensie toe aan plafondeilanden 25-10-2017
  Breng plafonds tot leven en ruimtes tot rust met de nieuwe Elements collectie van OWA. Samen met de ontwikkelingsafdeling in Duitsland heeft OWA Benelux een vernieuwende range met plafondeilanden, baffles en wandabsorbers vormgegeven. Verras opdrachtgevers met stijlvolle elementen die iedere ruimte voorzien van sublieme akoestiek. Bijvoorbeeld met de Corpus plafondeilanden: een kubusvormig 3D plafondeiland in plaats van de gebruikelijke vlakke plafondeilanden.

  Image title

 • Sierra opvolger van Armstrong Alpina 23-10-2017
  Armstrong introduceert Sierra (13 mm), de opvolger van Alpina.
 • Fermacell start met pallet retoursysteem 20-10-2017
  Fermacell start met een retoursysteem voor het inzamelen en hergebruiken van Fermacell- en europallets. Met de constante stijging van de houtprijs stijgen automatisch ook de kosten voor houten emballagepallets. Door het hergebruiken van deze pallets kunnen de emballagekosten worden beheerst en wordt een positieve bijdrage geleverd aan de belasting van het milieu.
 • Vernieuwde verwerkingsinstructies Heraklith houtwolpanelen 13-10-2017
  Om het leven van afbouwers eenvoudiger te maken heeft Heraklith de verwerkingsinstructies voor houtwolpanelen vernieuwd. Hierin staan de instructies voor alle Heraklith houtwolpanelen, van ontvangst tot en met montage. 
 • Prijswijzigingen 2018 29-9-2017
  Van onze leveranciers hebben wij verschillende prijsaanpassingen voor het nieuwe jaar doorgekregen. Op deze pagina communiceren wij de prijswijzigingen per kwartaal voor het eerste half jaar van 2018.

 • Sleufafstand van Chicago Metallic aangepast 19-9-2017
  Om de flexibiliteit te optimaliseren zonder aan functionaliteit in te boeten, heeeft Rockfom de sleufafstand van de Chicago Metallic profielen 2850/2790/2890 van 150 mm teruggebracht naar 100 mm, waardoor elk hoofdprofiel van de 600 mm-module zes sleuven telt in plaats van slechts vier. 
 • Verbeterde verpakking Chicago Metallic van Rockfon 19-9-2017
  De nieuwe verpakking van de Chicago Metallic 2850, 2790 en 2890 systemen van Rockfon (voor het hoofdprofiel van 3600 mm en de dwarsprofielen in 600, 1200 en enkel voor 2850/2890 ook 1800 mm) heeft een visuele make-over gekregen. De dozen hebben nu een duidelijke Rockfon huisstijl, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn op de bouwplaats.
 • Prijswijzigingen tweede helft 2017 1-7-2017
  Op deze pagina communiceren wij de prijswijzigingen voor de tweede helft van 2017. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leveranciers hebben ontvangen en gelden voor het gehele assortiment van de betreffende leverancier.

  Bekijk hier de prijswijzigingen in de eerste twee kwartalen van 2017.

 • Rockfon 'Matt Black 88' beschikbaar vanaf 1 juli 2-6-2017
  Vanaf 1 juli 2017 zal Rockfon 'Matt Black 88' breed beschikbaar maken als standaard ophangsysteem, muurprofiel, lijstwerk en overgang. 
 • Planning Bouwvak 2017 2-6-2017
  In verband met de aankomende bouwvak hebben wij in de periode van 24 juli tot 25 augustus aangepaste openingstijden op onze vestigingen. Bekijk hieronder de planning.
 • Neem deel aan de Perfect Match-wedstrijd en win een ‘smart’ prijs! 19-5-2017
  Je Rockfon-kennis testen én meteen kans maken op een fantastische ‘smart’ prijs? Het kan als je meedoet met de nieuwe Perfect Match-wedstrijd van Rockfon. 
 • Verbeterde akoestische eigenschappen Rockfon Lithos en Pacific 12-5-2017
  Vanaf 1 april hebben de producten ROCKFON® Lithos® en ROCKFON Pacific® een verbeterde αw-waarde. Dit komt door het nieuw ontwikkeld vlies, waardoor meer geluidsgolven worden geabsorbeerd. 
 • Isover Sonepanel en Soneroll zijn vernieuwd 25-4-2017
  lsover Sonepanel en Soneroll zijn vernieuwd. Vanaf nu kunt u rekenen op nog meer installatiegemak en comfort tijdens het thermisch en akoestisch isoleren van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. De platen en rollen zijn namelijk gemaakt van de nieuwste generatie glaswol. 

 • Rockfon Eclipse strakker en helderder 14-4-2017
  De ROCKFON® Eclipse™ plafondeilanden hebben per 1 april het zelfde witte oppervlak als de ROCKFON Blanka®. Daarnaast hebben de eilanden vanaf nu een strakke kantafwerking A.
 • Nieuw: Uw prijslijst als download beschikbaar! 7-4-2017
  Vanaf nu kunnen klanten van SIG AfbouwSpecialist van bijna ieder assortiment een prijslijst downloaden!

 • Vernieuwd productassortiment algemene bouw ROCKWOOL 24-3-2017
  ROCKWOOL introduceert per 1 maart 2017 een vernieuwd en vereenvoudigd productassortiment voor algemene bouw. De isolatieproducten zijn gegroepeerd in 5 heldere productcategorieën met een eigen kleurcode, gebaseerd op toepassing. 
 • Prijswijzigingen 2017 1-3-2017
  Op deze pagina communiceren wij de prijswijzigingen per kwartaal voor het eerste half jaar van 2017. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leverancier hebben ontvangen en gelden voor het gehele assortiment van de betreffende leverancier.

  Kijk hier voor de prijswijzigingen in de tweede helft van 2017.

 • Armstrong A-Book 24-2-2017
  Ook dit jaar heeft Armstrong een nieuw A-book vol met ideeën entoepassingen! Op 80 pagina’s presenteert Armstrong Ceiling Solutions interessante, innovatieve en inspirerende plafondoplossingen uit heel Europa.
 • Gewijzigde openingstijden 13-12-2016
  In verband met de feestdagen heeft SIG AfbouwSpecialist gewijzigde openingstijden. Alle vestigingen zijn gesloten tussen kerst en oud en nieuw, vanaf maandag 2 januari zijn wij weer volgens de gebruikelijke tijden geopend.
 • Het regent prijzen bij SIG Afbouwspecialist! 8-11-2016
  Het regent prijzen bij SIG AfbouwSpecialist. We geven tot eind van dit jaar Apple Watches, Bluetooth speakers, Parkers en TomTom Golfhorloges weg! 
 • Blanka vervanger van Krios assortiment Rockfon 4-10-2016
  Vanwege het grote succes van de Blanka plafondplaat zal het Krios assortiment van onze leverancier Rockfon ingekrompen worden.
 • Onze webshop is vernieuwd. Nu nog meer voordelen voor u! 20-9-2016

  De website van SIG Afbouwspecialist is vandaag voorzien van meer en nog betere functies.


 • Prijsverhoging Staal 18-9-2016
  Zoals eerder gecommuniceerd willen wij u informeren over de reeds verwachte prijswijzigingen die bekend zijn. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leverancier hebben ontvangen.
 • OWA introduceert Brillianto A 19-7-2016
  OWA introduceert diverse nieuwe producten, waaronder het nieuwe plafondpaneel Brillianto A met een absorptiewaarde van 0,95. Het paneel is 19 mm dik en heeft een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit vlies. De aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt OWA Brillianto A uitermate geschikt voor grote ruimtes waar hoogwaardig comfort nodig is tegen een beperkt budget.
 • Prijsverhoging Staal 22-5-2016
  Zoals u wellicht al heeft kunnen vernemen, is de verwachting dat de tekorten op de staalmarkt binnenkort tot een forse verhoging zal leiden.
 • Uitbreiding Ecophon voorraad 17-5-2016
  SIG Afbouwspecialist heeft het assortiment Ecophon plafondplaten flink uitgebreid. Vanaf nu kunt u bij ons ook de Ecophon Advantage plafondplaten verkrijgen en zijn ook de andere productgroepen binnen de Ecophon range uitgebreid.
 • Nieuw! Absound: Voor alle akoestische oplossingen 18-1-2016
  2016 hebben wij knallend ingezet met de officiële registratie van ons private label ABsound® 
 • UMB en Modulus worden SIG Afbouwspecialist 11-12-2015
  Vanaf 1 januari 2016 zullen Modulus B.V. en UMB B.V. verder gaan onder de naam ‘SIG Afbouwspecialist B.V.’. Hiermee wordt één uitstraling naar de Nederlandse afbouwmarkt gecreëerd. De nieuwe naam en logo geven weer in welk specialisme SIG Afbouwspecialist actief is.
 • Het eerste echt witte plafondpaneel van Rockfon 2-10-2015
  Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is ROCKFON erin geslaagd om een nieuw wit steenwol plafondpaneel te ontwikkelen dat witheid en helderheid naar een hoger niveau tilt.
 • Nieuw Perla portfolio Armstrong 2-10-2015
  Het nieuwe Perla portfolio: Sterker en groener
 • Gratis proefdoos Quick-Lock TS Clip 29-9-2015
  Probeer het Quick-Lock systeem van API uit en vraag de gratis proefdoos aan!
Laden
Laden