Nieuws

 • Prijswijzigingen 2022 september 22-7-2022
 • Prijswijzigingen 2022 5-7-2022
 • Geen prijsverhoging metalstud profielen van 0.6 mm! 24-6-2022

  Geen prijsverhoging metalstud profielen van 0.6 mm!

 • Opening tijdens de bouwvak 2022 20-5-2022
  Image title
  De bouwvak komt eraan. Dit is een periode waarin u misschien geniet van vakantie, maar het kan ook zijn dat u ‘gewoon’ in bedrijf blijft. Op SIG Afbouwspecialist kunt u in ieder geval rekenen. Wij staan ook tijdens de bouwvakperiode voor u klaar. Sommige vestigingen hanteren wel aangepaste openingstijden. Bekijk hieronder wat dit voor u betekent.

 • Zinsser 9-5-2022
  Image title

  Nieuw bij SIG
  Zinsser probleemoplossende primers

  Zinsser staat garant voor een viertal probleemoplossende primers die makkelijk te verwerken zijn, een snelle droogtijd hebben en een unieke bedekkende eigenschap. Voor elke ondergrond bestaat er een geschikte primer. 


 • SIG opent nieuwe vestiging in Nijmegen! 9-5-2022
  Image title
 • SIG+ Feltek® 15-4-2022
  In september 2021 introduceerden wij het SIG+ concept. Een uniek concept voor de afbouwmarkt waarbij we partnerships aangaan met topmerken die uitblinken op hun terrein. Het resultaat is een product dat veel meer is dan de som van de delen. SIG+ is een lijn met bijzondere producten en merken die nét dat beetje extra bieden. Na de introductie van SIG+ Moca is er vanaf nu ook SIG+ Feltek® dat staat voor duurzame akoestiek. 
 • Feestdagen in het voorjaar 2022 6-4-2022

  Tijdens de feestdagen in april, mei en juni is SIG AfbouwSpecialist gesloten.
  Alle overige dagen zijn wij u graag -tijdens onze normale openingstijden- van dienst.

  Heeft u vragen over onze openingstijden of producten, neemt u dan contact op met uw vaste contactpersoon bij SIG AfbouwSpecialist.

  Wij wensen u fijne dagen en zien u graag terug!

 • Speedline Roadshow 21-3-2022
 • Niet geopend wegens inventarisatie 4-1-2022
  Image titleDeze maand vindt de inventarisatie plaats in onze vestigingen. Dat betekent dat u te maken heeft met aangepaste openingstijden. Natuurlijk is het altijd mogelijk een bestelling te plaatsen in de SIG webshop, houd u er dan wel rekening mee dat u de bestelling op specifieke dagen niet kunt ophalen in uw SIG shop. Wenst u een andere SIG vestiging te bezoeken? U bent uiteraard van harte welkom!
 • Retourbeleid vorstgevoelige producten 4-1-2022
  Image title

  In de periode van 01-11-2021 tot en met 28-02-2022 is het niet mogelijk vorstgevoelige producten terug te brengen.

 • Corona 19-12-2021

  Tijdens de lockdown blijven onze vestigingen open. SIG isnamelijk een zakelijke groothandel.
  Check vooraf wel onze openingstijden tijdens de feestdagen.

  Alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM blijven gelden.

  • HABITO van Gyproc 8-12-2021
   Vanwege een tekort aan karton kan HABITO (zowel 600 als 1200mm breed) door Gyproc op dit moment niet met het gebruikelijke grijze karton worden geleverd.  Omdat Gyproc de beschikbaarheid van HABITO wil kunnen waarborgen, leveren zij dit product vanaf nu met ivoorkleurig karton. Gyproc verwacht dat deze situatie tot half januari van volgend jaar zal duren. 

  • SIG Nieuwegein verhuist 6-12-2021
  • Profiteer van korting op de Stucmeister van Collomix! 1-12-2021
   Het Duitse Collomix, al 40 jaar toonaangevend op de bouwplaats, is dé partner op het gebied van mixers, mengers en aanverwante producten voor de professionele stukadoor.

  • Sluiting Feestdagen 2021 22-11-2021
   Image title
   De feestdagen staan weer voor de deur. Een bewogen jaar dat wederom gedomineerd is door de COVID-19 pandemie. Ongetwijfeld zal deze pandemie zakelijk en/of privé invloed hebben gehad op uw doen en laten in het afgelopen jaar. Een jaar dat nu op het punt staat te worden afgesloten. Wij hopen samen met u een succesvol 2022 tegemoet te gaan waarin persoonlijk en zakelijk succes bereikt wordt. 

   De decembermaand betekent voor SIG AfbouwSpecialist een aantal dagen sluiting rondom de feestdagen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 

  • Speedline Smeerkampioen 2021 17-11-2021
   Image title
   MPA heeft besloten niet deel te nemen aan De Dag van de Afwerking op dinsdag 23 november. ‘We vonden het best een lastig besluit, maar de veiligheid van onze collega’s en klanten staat voorop, het zakelijk belang is hier volledig ondergeschikt aan.’ legt Tim Stefens, commercieel manager van MPA uit. ‘Nu er de noodzaak is om enige maatregelen aan te scherpen, willen wij met Covid-19 geen enkel risico nemen.’ Natuurlijk houden wij, als handelaar in gespecialiseerd in afwerkingsmaterialen, ons aan de wettelijke regels en zullen we deze verruimen indien wij dit noodzakelijk achten. Binnen deze regels houden wij uiteraard zoveel mogelijk contact met onze klanten. U houdt vanzelfsprekend de actie over de Speedline producten tegoed. Wij houden u op de hoogte. Vertrouwend op uw begrip te kunnen rekenen.

   Wie wordt Speedline Smeerkampioen 2021? Tijdens de Dag van de Afwerking op 23 november in Brussels Kart Expo wordt beslist wie zich -na een spannende strijd- Speedline Smeerkampioen 2021 mag noemen. 
  • Aangescherpte Corona regels 16-11-2021
   Image title
  • SIG +: een uniek concept in de afbouwmarkt 3-11-2021
   Image title
   SIG Benelux introduceert een gloednieuw concept in de afbouwmarkt:  SIG+. Dit unieke concept is een optelsom van merken die stuk voor stuk uitblinken op hun eigen terrein. Die zich onderscheiden van de concurrentie. Zoals wij dat doen bij SIG. Als je al deze onderscheidende merken bij elkaar optelt, wordt het resultaat meer dan slechts de som van de delen. SIG+ is dan ook een lijn met bijzondere producten en merken die nét dat beetje extra hebben.
  • Prijswijzigingen Alltek 18-10-2021

   Door aanhoudende fluctuaties in onder meer grondstoffen enverpakkingsmaterialen zijn we helaas genoodzaakt de prijzen van alle Alltekproducten te verhogen met 4% per 01-11-2022.

  • Nieuws uit Nijmegen 18-10-2021
   Image title
  • Nieuws uit Nieuwegein! 12-10-2021

   Nieuws uit Nieuwegein!
   De bouw van onze nieuwe vestiging en distributiecentrum in Nieuwegein gaatgestaag door.

   Het dak zit er inmiddels op.

   #sigstaatvoorresultaat #sigafbouwspecialist #siggroeit

  • MPA en Agimex bundelen krachten 11-10-2021
   Image title

   Op 8 oktober gaan wij en groothandel-specialist Agimex samen verder onder onze naam MPA Bouwspecialiteiten. De overname van Agimex is een logische stap voor ons beide.

  • Nieuwe telefoonnummers SIG collega’s in Waalwijk 16-7-2021
   De collega’s van  verschillende afdelingen die naar ons nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk verhuizen  krijgen nieuwe telefoonnummers. 
  • Verhuizing Binnendienst Den Bosch 5-7-2021
   Op vrijdag 23 juli vanaf 14.00 verhuist onze Verkoop Binnendienst van Den Bosch naar ons nieuwe hoofdkantoor aan de Industrieweg 17, 5145 PD Waalwijk (bedrijventerrein Haven). 

  • Openingstijden tijdens de bouwvak 2021 18-6-2021
   Image title
   Het bouwverlof komt eraan. Dit is een periode waarin u misschien geniet van vakantie, maar het kan ook zijn dat u ‘gewoon’ in bedrijf blijft. Op SIG AfbouwSpecialist kunt u in ieder geval rekenen. Wij staan ook tijdens de bouwvakperiode voor u klaar. Sommige vestigingen hanteren wel aangepaste openingstijden. Bekijk hieronder wat dit voor u betekent.

  • Prijswijzigingen 2021 4-6-2021
  • Stijgende prijzen op de metaal en houtmarkt 19-5-2021
   Image title
  • Louis van Wijck business development directeur SIG Benelux 17-5-2021
   Per 1 juni 2021 wordt Louis van Wijck, oprichter van Wij©ks Afbouwmaterialen, Business Development directeur bij  SIG Benelux, marktleider in specialistische afbouwmaterialen en technische isolatie. Dat dit een weloverwogen keuze is blijkt uit zijn motivatie: ‘De keuze voor SIG is voor mij logisch. SIG kiest namelijk onvoorwaardelijk voor specialisme. Specialisme in droge en natte afbouw en technische isolatie. Bovendien wil het bedrijf investeren in deze markt. Dit sluit volledig aan bij mijn ambitie. Een ambitie die nooit anders is geweest sinds ik begon met Wij©ks Afbouwmaterialen. Ik pas dan ook goed bij de strategie en de waarden waar SIG voor staat. Ik herken me in de visie van de marktleider in de Benelux, namelijk het versterken van de klantrelatie, het vergroten van de lokale betrokkenheid en het delen van kennis en expertise. Ik ga met heel veel plezier aan de slag.’

  • Meimaand Gyprocmaand 30-4-2021
   Image title
  • Prijsontwikkeling op de metaalmarkt 2021 12-4-2021
   De beschikbaarheid en de inkoopcondities van staal blijven onstabiel. Er is grote zorg onder Europese handelaren omdat door staalfabrieken minder geleverd wordt dan is overeengekomen. Ook is de levertijd langer dan verwacht. 

   Deze extreme marktsituatie zorgt, naast de oplopende levertijden, ook voor behoorlijke prijsverhogingen waarbij onduidelijk is of er meer verhogingen volgen de komende periode. Hierdoor wordt de markt geconfronteerd met leveranciers/producenten die eenzijdig de gemaakte contracten openbreken.
  • De nieuwste telgen van onze SPEEDLINE productfamilie 18-3-2021
   Goed nieuws! We hebben ons assortiment met wel 30 producten uitgebreid. In onze winkels én webshop zijn vanaf nu onze nieuwe muurverven, voorbehandelingsproducten en sierpleisters te koop. 

   Hieronder in het kort een beschrijving van onze producten. Alle artikelen zijn te vinden en te bestellen in onze online catalogus.

   Bestel nu online
  • Sluiting Feestdagen 2021 16-3-2021
   Image title
   De feestdagen staan weer voor de deur. Dit betekent voor SIG AfbouwSpecialist een aantal dagen sluiting. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 

   Heeft u vragen over onze beschikbaarheid tijdens deze periode of kunnen wij u ergens anders mee helpen, laat het ons dan weten via uw vaste contactpersoon.

   Wij helpen u graag!  
  • Prijsontwikkeling op de metaalmarkt 18-2-2021
   Door de sterk stijgende grondstofprijzen op de metaalmarkt zijn wij genoodzaakt de prijzen van een aantal productgroepen te verhogen.
  • Wij blijven open 14-12-2020

   Onze vestigingen blijven open. Dit betekent dat er voor jou niets verandert en dat we jou volgens reguliere openingstijden graag blijven helpen. SIG AfbouwSpecialist is een groothandel (BtB) en daarom mogen we open blijven.

   Alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM blijven gelden.
  • Sluiting Feestdagen december 2020 25-11-2020
   Image title
   De feestdagen staan weer voor de deur. Een bewogen jaar dat gedomineerd is door de COVID-19 pandemie. Ongetwijfeld zal deze pandemie zakelijk en/of privé invloed hebben gehad op uw doen en laten in het afgelopen jaar. Een jaar dat nu op het punt staat te worden afgesloten. Wij hopen samen met u een succesvol 2021 tegemoet te gaan waarin persoonlijk en zakelijk succes bereikt wordt. 

   De decembermaand betekent voor SIG AfbouwSpecialist een aantal dagen sluiting rondom de feestdagen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 

  • SIG AfbouwSpecialist introduceert nieuwe winkelformule 16-11-2020

   Vanaf november 2020 kunnen onze klanten in Amsterdam terecht in de nieuwe vestiging aan de Dukdalfweg 25. In deze vestiging hebben wij onze nieuwe SIG winkelformule geïntroduceerd. De nieuwe formule is ontwikkeld voor de specialistische vakman en sluit met een gericht assortiment volledig aan op de specifieke wensen van onze doelgroepen.

   SIG AfbouwSpecialist, marktleider als leverancier van specialistische bouwmaterialen voor de natte- en droge afbouw, is zich aan het herpositioneren in de markt. Dit betekent dat wij ons nadrukkelijker richten op de specialistische vakman en ons scherper onderscheiden als leverancier van afbouwmaterialen.

  • Verhuizing SIG afbouwvestiging Nieuwerkerk 21-10-2020
   Onze SIG afbouwvestiging in Nieuwerkerk gaat verhuizen. Vanaf medio januari 2021 is ons nieuwe adres: Coenecoop 324 in Waddinxveen waar we ruim 1.350 m2 magazijn, kantoor en winkel tot onze beschikking hebben.

  • 15.000 m2 hoofdkantoor en distributiecentrum Waalwijk 9-10-2020
   Image title
   Met trots kunnen wij nu aan iedereen vertellen dat SIG Benelux vanaf het 2e kwartaal van 2021 gevestigd zal zijn aan de Industrieweg in Waalwijk. Onze verhuizing is een belangrijke stap naar de toekomst van SIG Benelux. Een toekomst waarin we nog meer groeien en klaar zijn om op een moderne manier te werken. Een manier die recht doet aan onze medewerkers, klanten en leveranciers.

  • Nieuw: OWAconstruct® N100 Mat 4-9-2020
   Image titlePerfecte match met OWA Sinfonia

   OWA voegt met het nieuwe OWAconstruct® N100 Mat ophangsysteem een extra dimensie toe aan klassieke systeemplafonds: optische harmonie. Normaliter zijn de twee belangrijke functies het verbergen van bovenliggend installatiewerk en verbetering van de akoestiek in de onderliggende ruimtes, op een kostenefficiënte manier. Het zichtbare deel van het nieuwe OWAconstruct® N100 Mat profiel is voorzien van een hoogwaardige matte coating, die matcht met de helderwitte kleur van OWA Sinfonia plafondpanelen. Zo biedt OWA betaalbaarheid en design in één.

  • Beschikbaarheid en prijswijzigingen materialen 31-3-2020
   Graag informeren we u over de stand van zaken zoals wij die op dit moment tijdens de Coronacrisis kunnen overzien. We zijn continu in contact met onze leveranciers en op basis van de huidige informatie verwachten we dat veruit de meeste leveranciers u nog gewoon van de benodigde materialen kunnen blijven voorzien. 

  • Maatregelen SIG AfbouwSpecialist in verband met coronavirus 15-3-2020
   Covid-19

   In deze onzekere tijden waarin het coronavirus in Nederland rondwaart, doen we er met elkaar alles aan om onze sector gewoon door te laten draaien. Binnen de richtlijnen van het RIVM en met focus op de gezondheid van onze medewerkers, klanten en overige relaties. Ook beschikbaarheid van materialen is enorm belangrijk om door te kunnen blijven werken.

   Daarom informeren we u graag over de stand van zaken zoals wij die op dit moment kunnen overzien. Op deze pagina houden we u zoveel mogelijk op de hoogte van het laatste voor u relevante nieuws.

   Beschikbaarheid en prijswijzigingen materialen

   We zijn continu in contact met onze leveranciers en op basis van de huidige informatie verwachten we dat veruit de meeste leveranciers u nog gewoon van de benodigde materialen kunnen blijven voorzien. Voor een aktuele update van informatie m.b.t. beschikbaarheid en evt. aangepaste prijzen door onze leveranciers verwijzen we u graag naar deze pagina.  


  • Gyproc Royal: 100% natuurgips, € 0,50 korting per zak 6-2-2020
   Image title
   Gyproc Royal is een licht te verwerken stukadoorsgips en wordt handmatig opgebracht. De gips is ook machinaal te verwerken. Het product heeft een lange kuiptijd en droogt gelijkmatig op. Royal is fantastisch glad te pleisteren en geeft een mooi wit eindresultaat. Een ideale ondergrond voor alle gangbare afwerksystemen.

   Gyproc Royal is gemaakt van 100% natuurgips afkomstig uit Franse groeven. Natuurgips biedt veel voordelen voor mens en milieu, maar ook voor de verwerking.

   De voordelen op een rij: 
   Duurzaam; natuurgips is een milieuvriendelijke gipssoort.
   - Lichtgewicht; soepele verwerking komt de lichamelijk belasting ten goede.
   - Mooi eindresultaat; eenvoudig glad af te werken en een witte kleur.
   - Hoge hardheid; door de fijne structuur.

   € 0,50 korting op elke zak Gyproc Royal
   Gyproc Royal bestaat 1 jaar. Wie jarig is trakteert! Tot en met 29 februari 2020 is het nog Royal Gips Gala. Tijdens deze jubileumactie ontvang je maar liefst € 0,50 korting op elke zak Gyproc Royal. 
  • Nieuwe brochure Gyproc design plafonds 16-1-2020


   Het assortiment design plafonds van Gyproc is samengebracht in een nieuwe brochure. In de digitale brochure vindt u duidelijke productfoto’s, prestaties per product en richtlijnen voor montage en afwerking. 


  • Habito documentatie vernieuwd 7-1-2020
   Image title
   Leverancier Gyproc heeft eind vorig jaar alle HABITO® brochures vernieuwd. 

   Download de meest recente documentatie (pdf bestanden) eenvoudig via onderstaande links. 

   Bekijk ons Habito assortiment >


  • Nieuwe afmetingen KIP Washi-Tec 12-12-2019
   Image title

   Leverancier Kip heeft de afmetingen van de Kip Washi 309, de lichtklevende afdektape van soepel en sterk papier, aangepast.

   De Washi 309 is vanaf nu verkrijgbaar in de volgende afmetingen (breedte x lengte): 18 mm x 50 m, 24 mm x 50 m, 30 mm x 50 m, 36 mm x 50 m en 48 mm x 50 m.

   De Washi tape is uitstekend te verwijderen, zelfs van de meest kwetsbare ondergronden.

   Toepassing: voor veeleisend schilderwerk op kwetsbare ondergronden, zoals behang, papier en decoratieve schilderstechnieken. Ook geschikt voor nieuwe, droge verflagen. Inzetduur tot 8 weken bij binnenwerk.
    

  • Prijslijsten Nat en Droog als download beschikbaar 12-12-2019
   Image title

   Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten of ze een prijslijst kunnen ontvangen van de meestverkochte producten. Om deze klanten tegemoet te komen bieden we de mogelijkheid de prijslijsten voor de meest courante producten in zowel het natte én droge segment te downloaden als csv bestand. Dit bestand kun je vervolgens gemakkelijk openen in Excel.

   De prijslijsten zijn alleen te downloaden als je bent ingelogd op onze website. Heb je nog geen login? Vraag deze dan hier aan. Ook als je nog geen klant bent bij SIG AfbouwSpecialist kun je je daar aanmelden.

   Download Prijslijst Droog >
  • Rockfon kondigt product upgrades aan 12-12-2019
   Rockfon heeft enkele product upgrades aangekondigd. In 2020 krijgen zowel Rockfon Pallas als Rockfon Lithos een sterk verbeterd en homogener vlies, het assortiment kaderbaffles wordt vernieuwd en de Rockfon Eclipse krijgt een elegantere kantafwerking en is dan tevens verkrijgbaar in kleinere verpakkingseenheden (2 stuks/doos).

   Upgrade Rockfon® Pallas™ & Rockfon® Lithos® 
   In 2020 krijgen zowel Rockfon Pallas als Rockfon Lithos een sterk verbeterd en homogener vlies.  Door het vernieuwde vlies kunnen nieuwe leveringen vanaf 1 januari 2020 niet meer gecombineerd worden met de huidige voorraad. Gelieve hier rekening mee te houden bij uw projecten. 

   Nieuw assortiment kaderbaffles 
   Het aanbod kaderbaffles zal per 1 januari vernieuwd worden. Het nieuwe assortiment vervangt de huidige drie- en vierzijdige (Multiflex) baffles en bevat een universele, industrie en corrosiebestendige uitvoering, gecombineerd met diverse innovatieve ophangmogelijkheden. 

   Rockon® Eclipse™ 
   De kaderloze plafondeilanden krijgen vanaf 1 januari niet alleen een nog egalere kantafwerking, maar zijn dan tevens verkrijgbaar in kleinere verpakkings- eenheden (2 stuks/doos). Dankzij de nieuwe directe ophangset zijn de eilanden eenvoudig rechtstreeks aan het plafond te bevestigen, waardoor deze ook uitermate geschikt zijn voor akoestische correcties in residentiële omgevingen.

   Prijzen 2020
   Eerder liet Rockfon al weten dat er voor de Rockfon panelen en toebehoren een prijsverhoging geldt van 4% m.i.v. 1 januari 2020. De prijzen voor Rockfon® Mono® Acoustic en bijbehorende componenten en voor de Chicago Metallic™ ophangsystemen blijven onveranderd.
  • Optimalisatie tijdsleveringen voor klanten SIG AfbouwSpecialist 21-11-2019


   Vanaf 1 december neemt SIG AfbouwSpecialist een nieuw planningsysteem in gebruik. Met dit nieuwe planningsysteem kunnen ritten worden geoptimaliseerd waardoor levertijden nauwkeuriger worden en de service kan worden verbeterd. Bovendien zorgt deze optimalisatie voor een milieuvoordeel doordat ritten strakker gepland worden met minder kilometers per transport.
  • Prijswijzigingen 2020 19-11-2019
   Door stijgende prijzen op de markt is SIG AfbouwSpecialist genoodzaakt om per 1 januari 2020 prijsverhogingen door te voeren in verschillende productgroepen. Inmiddels hebben we van de eerste leveranciers al vooraangekondigde prijswijzigingen* ontvangen voor het eerste kwartaal van 2020. 

   Je vindt ze in onderstaand overzicht. Zodra er nieuwe wijzigingen worden aangekondigd door leveranciers dan zullen we het overzicht bijwerken.
  • Royal Gips Gala bij Gyproc & SIG AfbouwSpecialist. 7-11-2019
   Image titleHet is Royal Gips Gala bij Gyproc & SIG AfbouwSpecialist. Tijdelijk ontvang je € 0,50 korting op iedere zak Gyproc Royal. 
  • Gyproc introduceert Habito schroef 26mm 29-10-2019
   Gyproc Habito schroeven
   De HABITO® Schroeven 26 mm zijn nieuw in het assortiment van Gyproc. Deze lengtemaat vervangt de 35 mm HABITO® Schroeven. De HABITO® Schroef is geoptimaliseerd met een kortere boorpunt. Hierdoor kan de 1e HABITO® plaatlaag met een kortere lengte, 26 mm, geschroefd worden. 

   HABITO® Schroef 26 mm
   Toepassing: 1e plaatlaag HABITO®
   Inhoud doos: 1.000 stuks

   De 26mm schroeven zijn vanaf november leverbaar.

    
  • OWA Sinfonia nu verkrijgbaar in vijf varianten 29-10-2019
   OWA Sinfonia

   Plafonds ontwikkelaar en producent OWA heeft de collectie akoestische plafondpanelen ‘Sinfonia’ vernieuwd. De serie omvat nu vijf varianten, ieder met unieke akoestische functies. 

   Eén uitgebalanceerd totaalsysteem
   De akoestische plafondpanelen uit het Sinfonia-gamma zijn in alle denkbare kleuren te verkrijgen. Ieder paneel biedt andere akoestische prestaties, maar zijn qua uitstraling en oppervlakte niet van elkaar te onderscheiden. Het creëert eenheid voor het oog en rust voor het oor. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardbreedtes. Binnen deze standaard breedtes is ieder gewenst formaat beschikbaar. 

  • Demo werkkleding en PBM's 22-10-2019

   Op maandag 28 oktober is er een demo ochtend van Rehamij op onze vestiging in Nieuwerkerk a/d IJssel. Van 5.30 - 9.30 uur zal er doorlopend uitleg gegeven worden over de PBM's (Persoonlijke beschermingsmiddelen) en de werkkleding van Rehamij. 

   Rehamij Rehamij is groothandel en distributeur van persoonlijke beschermingsmiddelen en biedt een compleet assortiment werkkleding, werkschoenen, werkhandschoenen, valbeveiliging, hoofd- en gezichtsbescherming. Naast A-merken is Rehamij ook leverancier van hoogwaardige eigen merken ASSENT, KIXX en SafeWorker. Rehamij hanteert een ‘good, better, best assortiment’; in alle prijsklassen een passend product.

  • Ardex geeft live demo's bij SIG 10-10-2019
   Ardex Live demo

   Ardex stelt de nieuwe producten Ardex A828 Comfort en Ardex A930 live voor op onze vestigingen tijdens de 'Ardex Live Demo'. De live demo's zijn doorlopend en beginnen al vroeg. Natuurlijk wordt er ook dit keer voor koffie en een lekker ontbijtje gezorgd!

   Data en locatie's:
   - vrijdag 15 november - SIG Den Haag (6.00 - 9.00 uur)
   - maandag 18 november - SIG Nieuwerkerk a/d IJssel (5.30 - 9.30 uur)
   - donderdag 5 december - SIG Nieuwegein (6.00 - 9.00 uur)


  • Brander muurverf tijdelijk met 10% korting 10-10-2019
   Tot het eind van dit jaar krijgt u tijdelijk 10% korting op een selectie van muurverven van Brander. Per emmer Brava Wand & Plafond, Brava matt, Brander Tex matt en Haftgrund Dekkend krijgt u tijdens de actieperiode 1 liter gratis.

   Wees er wel snel bij want OP=OP!!!

   Één laag muurverf voldoet

   Met Brander muurverven worden bakstenen, cement- en gipsmortels en sierpleisters in de meeste gevallen met één laag aan het oog onttrokken. Brander muurverven zorgen voor een fraai, egaal resultaat die de bestaande structuur in tact laat. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te houden.

   Wilt u eenvoudig zien welke muurverf u nodig heeft? Bekijk dan de Brander Muurverven matrix.


  • Aguaplast demo ochtend in Amsterdam 3-10-2019


   Op woensdag 9 oktober a.s. is er een demo ochtend van Vistapaint op onze Amsterdamse vestiging aan de Isarweg 10. Vanaf 6.00 uur wordt het gebruik van de Aguaplast Universal Pro, Aguaplast Super Fine en Aguaplast Standard Professional gedemonstreerd. 

   Tijdens deze demo kun je deze producten met 10% korting aanschaffen! 
  • In Memoriam: Bill van Born 1-10-2019
   Bill van BornNa een langdurig ziekbed is onze collega Bill van Born afgelopen vrijdagavond op 64-jarige leeftijd overleden. Bill was op onze Amsterdamse vestiging jarenlang verantwoordelijk voor de tak decoratieve pleisters en bijbehorende producttrainingen.

   Bill deed zijn werk met veel passie en toewijding en stond altijd klaar voor collega's en relatie's. We zullen hem herinneren als een warme, vitale en positieve collega.

   Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd.
  • Demo decoratieve afwerking in Den Haag 26-9-2019
   Image titleOp donderdag 10 oktober organiseren onze collega's van de vestiging Den Haag een demo inloopochtend decoratieve afwerking i.s.m. Valpaint. Van 6.00 - 9.00 uur kun je kennismaken met de decoratieve afwerkingsproducten van de Italiaanse verfproducent.

   Met de producten van Valpaint kun je zeer fraaie wandafwerking met een moderne uitstraling fabriceren. Van een hippe beton-look tot een krokodillenleer achtige wand en van een gemarmerde wand tot een muut met een roestige stalen uitstraling, met Valpaint is veel mogelijk!


  • Base Beton workshop op 8 oktober in Den Bosch 26-9-2019

   Op dinsdag 8 oktober organiseert SIG AfbouwSpecialist i.s.m. Stone Age een workshop 'Base Beton'. 

   Base Beton is betonstuc en is een zeer geliefd alternatief voor tegelwerk in bijvoorbeeld de badkamer. Base Beton wordt naadloos aangebracht wat slijtage voorkomt en is van zichzelf waterdicht. Hiermee onderscheidt basebeton zich van alle andere producten op de markt.
  • Knauf XL voorstrijk actie: tijdelijk 10% extra inhoud! 19-9-2019

   Vanaf 10 oktober tot eind december 2019 bevatten de Knauf emmers Betokontakt 20kg, Spraykontakt 10kg en Stuc-Primer 15kg tijdelijk gratis 10% extra inhoud. Bovendien zijn deze voorstrijk producten gedurende de actieperiode extra scherp geprijsd!
  • Prijswijzigingen tweede helft 2019 19-9-2019
   Begin 2019 zijn de prijzen bij een groot aantal van onze leveranciers gestegen. Ook in de tweede helft van dit jaar hebben we enkele prijsstijgingen doorgekregen. We hebben de wijzigingen* hieronder in een overzicht gezet.
  • Nieuw: Ardex A 930, wanduitvlakmortel voor buiten én binnen 19-9-2019
   Image title

   Voor het repareren en uitvlakken van wanden en plafonds, het vullen van grote oneffenheden of het bijwerken van diepe uitgebroken gedeeltes is de nieuwe Ardex A 930 uitermate geschikt. Ook ter voorbereiding van tegel- of schilderswerk en voor het uitvlakken van wanden en plafonds kun je deze nieuwe wanduitvlakmortel uitstekend gebruiken.
  • Koop nu een Graco spuitmachine en profiteer van uitzonderlijke voorwaarden! 12-9-2019
   Image title
   Graco heeft tot eind november een interessante actie lopen voor enkele van haar machines. Koop je in de actieperiode (tot 30 november 2019) één van deze machines dan profiteer je van mooie voorwaarden zoals gratis onderdelen of zeer voordelige package deals.

   Bekijk de acties in deze pdf.

  • Val in de prijzen met Rockwool Rockfit! 12-9-2019
   Image title
   Feliciteer ROCKWOOL met de geboorte van de nieuwe generatie Rockfit en maak kans op te gekke prijzen, zoals een volledig verzorgde reis naar Liverpool, inclusief kaartjes voor de absolute Premier League topper Liverpool - Manchester City.

   Hoe kun je meedoen?
   Maak een leuke of grappige foto- of videoboodschap met een felicitatie en breng daarbij de verbeterde, lichtere spouwplaat duidelijk in beeld. 

  • Spaar met Speedline voor gave goodies 29-8-2019
   Speedline Drywall Product bestaat in september 5 jaar! Om dit te vieren kun je sparen voor mooie Speedline goodies. Koop je in de actieperiode iets van Speedline? Dan spaar je automatisch mee!
  • Kip introduceert Flex-Mask voor afdekken en beschermen van kozijnen en deuren 1-8-2019


   Voor het snel afdekken en beschermen van kozijnen en deuren heeft KIP een nieuwe uitvouwbare folie op de markt gebracht: De 353 Flex-Mask. De folie is uitvouwbaar voor alle standaard kozijnbreedtes en - hoogtes, is zelfklevend aan de boven- en onderkant en is geschikt voor binnen en buiten.
  • Rockwool introduceert innovatieve generatie spouwmuurisolatie 27-6-2019
   Image title

   Rockwool introduceert een nieuwe generatie steenwol spouwmuurisolatie. De innovatieve productlijn vervangt de eerdere Rockfit generatie. Door een nieuwe productietechnologie zijn deze spouwplaten gemiddeld 20% lichter met behoud van stevigheid en thermische prestaties. Daarnaast is de ecologische voetafdruk nu nog kleiner. 
  • Actie: 10% korting op Brander muurverf 2-5-2019
   Bent u nog niet bekend met de muurverven van Brander? Bij ons kunt u ze nu tijdelijk extra voordelig proberen! Tijdens de actieperiode krijgt u namelijk 10% korting

   Ook als u al wel bekend bent met de Brander Muurverven kunt u natuurlijk dit mooie voordeel pakken op uw inkoopprijs!

   Wees er wel snel bij want OP=OP!!!

   Één laag muurverf voldoet

   Met Brander muurverven worden bakstenen, cement- en gipsmortels en sierpleisters in de meeste gevallen met één laag aan het oog onttrokken. Brander muurverven zorgen voor een fraai, egaal resultaat die de bestaande structuur in tact laat. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te houden.

   Wilt u eenvoudig zien welke muurverf u nodig heeft? Bekijk dan de Brander Muurverven matrix.


  • Vernieuwd buigbaar hoeklijn van API 19-4-2019


   Het buigbaar hoeklijn van API is nu leverbaar in afmetingen van 24x24 mm in de kleur wit. Het sluit daardoor nu goed aan bij het standaard 24x24 mm stalen hoekprofiel in sneeuwwit. Het profiel is voorzien van bevestigingsgaten en wordt geleverd per 15 stuks in lengtes van 3 meter.

   Voor kleine radii kan het profiel op aanvraag voorgebogen geleverd worden.


  • Nieuw: KIP 3315 stukadoorstape 19-4-2019
   KIP biedt stukadoors kwalitatief hoogwaardige tapes. Of het nu binnen of buiten is - stukadoors doen veel werk waarbij professioneel materiaal een must is. Speciaal voor deze industrie heeft KIP een verscheidenheid aan tapes ontwikkeld die deel uitmaken van de standaarduitrusting in deze sector. 

   De beschermende tapes van Kip zijn bijvoorbeeld perfect voor langdurig afplakken bij pleister-, stukadoor- en bouwwerkzaamheden. Ze beschermen niet alleen tegen water, maar zijn ook bestand tegen zwakke zuren, logen, alcohol, olie, benzine en zout water. Ook onze steenband is een echte helper voor de stukadoors en zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten. Ideaal voor afdekwerkzaamheden op gips en steen. 

   Nieuw! KIP 3315

   Nieuw in het assortiment voor stukadoors is de KIP 3315 Stukadoorstape. Deze tape is gemakkelijk met de hand af te scheuren en zonder lijmresten te verwijderen. De KIP 3315 is UV- en vochtbestendig en bijzonder geschikt op pleisterwerk en steen.
  • Spaar voor coole gadgets met Strikocem 19-4-2019
   Smeer, spaar, relaxen maar!
   Spaar met de Strikocem producten van Strikolith voor gratis goodies zoals Apple AirPods, een Chromecast, JBL-speaker of andere goodies. Het werkt heel simpel dus je kunt direct beginnen met sparen!

   SMS of App <SPAAR> naar 06-20466470 om je aan te melden & stuur vervolgens je Strikocem aankopen door.

   Dit jaar zijn als bonus ook nog eens de Strikotherm GW O2 hecht- grond en afwerkmortel en de Strikotherm GW-Plus hecht- en grondmortel toegevoegd!  • Amarillo: Eenvoudig van bergzolder naar woonzolder 16-4-2019


   Een bergzolder gemakkelijk ombouwen tot mooie en comfortabele slaapkamer, studeerkamer of hobbykamer? Dat kan met Amarillo van Isover. Dit isolatiesysteem kenmerkt zich door een strakke, hoogwaardige en stootvaste afwerking zonder tussenprofielen.

   Met Amarillo kan eenvoudig een grote stap worden gemaakt om woningen efficiënt na te isoleren naar minimaal energielabel B. Met minimale overlast voor de bewoners.


  • Vestiging Tiel verhuist naar Den Bosch 19-2-2019


   Om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn én om onze zichtbaarheid in de regio verder te vergroten, hebben wij besloten om onze vestiging in Tiel te verplaatsen naar Den Bosch.

   Hierdoor creëren we een nog robuustere vestiging met nog meer productkennis, zodat wij efficiënter kunnen inspelen op uw wensen. Ook treft u in Den Bosch een afhaalmagazijn aan waar zowel producten voor de stukadoor als voor de afbouwer voorradig zijn.   • Den Braven Benelux B.V. wordt Bostik Benelux B.V. 5-2-2019

   Lijmproducent Bostik heeft aangekondigd dat de juridische bedrijfsnaam van zijn overname, Den Braven Benelux B.V. is gewijzigd in Bostik Benelux B.V. Sinds de overname van Den Braven in 2016 hebben beide organisaties hun krachten gebundeld om Bostik te versterken als een krachtige wereldwijde speler op het gebied van lijmen en kitten.
  • TapeTech introduceert universele stelen 5-2-2019
   TapeTech introduceert universele stelen

   TapeTech heeft universele stelen in het assortiment opgenomen. Hierdoor hoeft er niet voor elk los stuk gereedschap een apparte steel gekocht te worden, maar kan er via een adapter / opzetstukje op de universele steel gebruik gemaakt worden van een groot deel van de verschillende soorten TapeTech gereedschappen.

  • Ontbijtdemo Base Beton 22-1-2019
   Ontbijtdemo Base BetonAmsterdam, dinsdag 12 februari 6.00 - 9.00 uur
   IJzersterk, waterdicht, hygiënisch én onderhoudsvriendelijk: niet voor niets is betonstuc een zeer geliefd alternatief voor tegelwerk in keukens, badkamers en toiletruimtes. Op dinsdag 12 februari organiseert SIG AfbouwSpecialist i.s.m. Stone Age een ontbijtdemo om de vele mogelijkheden van BaseBeton voor een stoere en industriële betonlook te laten zien.

  • Prijswijzigingen 2019 9-12-2018
   SIG AfbouwSpecialist verwacht dat de prijzen in het komende kalenderjaar sterk zullen stijgen. Van enkele leveranciers hebben we al aangekondigde prijsverhogingen ontvangen. In het algemeen verwachten wij voor de volgende productgroepen bijgaande prijswijzigingen *:

   Gipsplaten en toebehoren: ca. 6 tot 10%
   Gipspleisters: ca. 3 tot 5%
   Isolatie: ca. 6 tot 8%
   Plafondplaten en toebehoren: ca. 2 tot 5%
   Vuren kanthout 18x34 en Aziatisch kanthout: ca. 2,6%
   Buigtriplex: ca. 5,8 %

  • Samenvoeging SIG StukadoorsSpecialist en SIG AfbouwSpecialist 26-11-2018

   Met ingang van 1 januari 2019 zullen de activiteiten van SIG StukadoorsSpecialist en SIG AfbouwSpecialist worden samengevoegd onder de naam SIG AfbouwSpecialist. Door deze samenvoeging kunnen we onze klanten efficiënter bedienen, onze voorraden beter beheren en onze administratieve processen vereenvoudigen. 
  • Finesse nieuwe blikvanger in Armstrongs Ultima+ reeks 23-11-2018

   Vorm en functie worden feilloos gecombineerd in deze nieuwe volledig verdekte randafwerking van de Ultima+ mineraaltegels.

   Om te  voldoen aan de groeiende vraag naar monolithische plafonds en duurzame interieuroplossingen, breidde Armstrong Ceilings zijn Ultima+ productrange uit met een volledig afgewerkte oplossing voor plafondsystemen. 
   Finesse is een volledig verdekte en afgewerkte randafwerking die een uniforme uitstraling en een eigentijds design combineert met alle voordelen van een systeemplafond. 

  • Nieuwe kleurenreeks Eurocoustic beschikbaar 23-11-2018

   Regelmatig worden de nieuwste trends op het gebied van kleur vastgesteld naar aanleiding van een wereldwijd kleurentrendonderzoek. Eurocoustic is uitgegroeid tot een trendsetter op het gebied van gekleurde akoestische plafondpanelen.  De kleuren worden vastgesteld door kleurenexperts en bij elk kleurenpalet hoort een eigen sfeer. 

   Het nieuwe Eurocoustic kleurenassortiment is nu beschikbaar.


  • IVI-Spijkerregels worden ‘groener’ 23-11-2018

   De vertrouwde IVI-Spijkerregels worden ‘groener’. In de komende zal producent Nevima overschakelen naar een duurzamere samenstelling van de IVI-Spijkerregel. De witte laag polystervilt zal worden vervangen door een 2e laag kokos. Hiermee bestaat het product voortaan volledig uit hernieuwbare grondstoffen en zijn de onderdelen van de regel, aan het eind van haar levenscyclus, beter te scheiden. 
  • Ecophon breidt programma akoestische eilanden en baffles uit 23-11-2018

   De Ecophon Solo™ reeks vrijhangende akoestische panelen biedt nu ook unieke grotere maten, geïntegreerde lichtarmaturen en baffles in verrassende vormen. 

   Drie nieuwe uitvoeringen in baffles:
   - Solo Baffle Wave – baffle in golfvorm
   - Solo Baffle ZigZag – baffle in getande vorm 
   - Solo Baffle Wall – baffle voor montage aan de wand d.m.v. de nieuwe Connect Wall bevestiging.

  • Doe mee aan de Rockfon Smart Cup en win! 3-10-2018
   Rockfon Smart Cup

   Hoe smart zijn jouw Rockfon installatieskills? Ga de uitdaging aan en test in 5 spellen je creativiteit, behendigheid, oog voor kwaliteit, teamwork en kennis over Rockfon. Meld je aan voor het Rockfon Smart Cup event op donderdag 25 oktober a.s. op onze vestiging in Den Bosch!

   Samen met Rockfon nodigen we je uit voor een gezellig event waarbij je kennis en ervaringen kunt uitwisselen met collega-installateurs en meer te weten komt over de Rockfon producten. 

  • Introductie actie Chicago Metallic™ in Mat Wit 11 11-9-2018


   Een vlakinlegplafond met een luxe, monochrome uitstraling? Het kan met het nieuwe ophangsysteem van Chicago Metallic™ in de kleur Mat Wit 11.

   De voordelen op een rij:

   - 30% minder glansverschil tussen plafondpaneel en Chicago Metallic™ Mat Wit 11 profielen (vergeleken met standaard profielen in de kleur 001)
   - Nauwelijks kleurverschil tussen het profiel en plafondpaneel
   - Luxe, monochrome uitstraling. Zeker in combinatie met Rockfon Blanka® plafondpanelen

  • Armstrong breidt assortiment Sierra, Perla en Ultima+ uit 10-9-2018

   Dankzij de uitbreiding en verbetering van het gelamineerde assortiment met de introductie van de Sierra (13 mm) gelamineerde plafondtegel en met de vernieuwde volledig strak afgewerkte gecoate randen van de Sierra, Perla en Ultima+ kan Armstrong u “Good – Better – Best” oplossingen voor allerlei toepassingen bieden.


  • Prijs hout assortiment gestegen 26-6-2018


   Als gevolg van aanhoudende prijsstijgingen van het basismateriaal is de prijs van ons hout assortiment gestegen. Met name plaatmateriaal (OSB, MDF en multiplex), maar ook het achterhout hebben al meerdere malen dit jaar een inkoopverhoging laten zien waardoor ook wij nu genoodzaakt zijn daar een klein deel van door te belasten in onze producten.
  • Speedline demo in Den Bosch 8-6-2018
   Image title
   Op dinsdag 3 juli organiseert SIG AfbouwSpecialist een Speedline ontbijt demo. Tussen 6.00 en 9.00 uur ben je van harte welkom voor de demo door onze productmanager Ruud Rutten. Voor koffie en worstenbroodjes wordt gezorgd!
  • Scoor festivaltickets met OWA! 8-6-2018

   OWA introduceert opnieuw een akoestisch designproduct: OWA RAW Concrete. Dit betonlook plafondpaneel is ontwikkeld in nauw overleg met architecten. Het is een fraaie oplossing voor hét dilemma in industriële interieurs: OWA RAW combineert een minimalistische uitstraling met akoestisch comfort. 

   Introductiecampagne RAW: Scoor festivaltickets met OWA!

   'Scoor met OWA' is weer terug! Het is alweer de vierde editie; na Champions League, darts en Formule 1 tickets kunnen afbouwbedrijven dit keer meestrijden voor festivaltickets!

  • Gratis Nofisol bandrasterstrook bij ieder geluidschot 1-6-2018
   Image title
   Voor akoestische toepassingen van de Nofisol schotten is het mogelijk om Nofisol bandrasterstroken te combineren met de diverse Nofisol Geluidschotten. Afhankelijk van de toepassing en de gevraagde akoestische prestaties kan ieder Nofisol schot worden gecombineerd met een Nofisol bandrasterstrook.  

   Voor de Nofisol bandrasterstrook wordt hetzelfde basis materiaal gebruikt als voor de Nofisol 33 en de basiselementen van de Nofisol High Value dB range en de Nofisol eXtreme range. 

   De onderzijde van de strook is voorzien van een glasvlies en de bovenzijde van een versterkt aluminium folie. 
  • Gyproc Jointfiller actie: 5e zak gratis! 18-5-2018

   VOEG OF NAAD SPACHTEL JE MET GYPROC®

   Bij aankoop van vier zakken JointFiller 45 of 90 krijg je nu de vijfde zak gratis! Daarmee haal je soepel te verwerken voegenvullers in huis met een hoog vullend vermogen. De garantie voor een sterke voeg bij het afwerken van gipskartonplaten met afgeschuinde langskanten en bij hoeken, aansluitingen en schroefkoppen.

   Deze actie loopt tot en met 13 juli 2018, dus voeg je snel bij je SIG dealer en pak die gratis zak!
  • Armstrong gelamineerde plafonds goed, beter en best 8-5-2018

   De gelamineerde plafonds van Armstrong: De beste in hun klasse met volledig geverfde randen. Betere, strakkere afwerking. Duurzamer.

   Waarom kiezen voor gelamineerde plafonds van Armstrong?
   - Langduriger een witter en strakker uiterlijk
   - Hoogste kwaliteit randafwerkingen
   - Eenvoudig te installeren
   - Goede leverbaarheid: op voorraad
   - Kwaliteit, sterkte en duurzaamheid van Armstrong-plafonds
   - 15 jaar garantie, 30 jaar garantie bij installatie met een Armstrong-ophangsysteem
  • Isover Sonepanel Soft Touch nu nóg zachter en steviger 4-5-2018

   Het isoleren van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds is nu nog comfortabeler én gemakkelijker geworden. De nieuwe generatie Isover Sonepanel Soft Touch heeft namelijk een nieuw vlies dat zachter en steviger aanvoelt en voor extra comfort zorgt tijdens de verwerking.
  • Nieuwe Gyproc HABITO schroeven 26-4-2018

   Afgelopen jaar heeft Gyproc de HABITO® wand geïntroduceerd. Een wand die niet alleen duurzaam en toekomstbestendig is, maar ook sterk geluidsisolerend, extreem stootbestendig, massief en inbraakwerend. 

   HABITO® platen bevestigen met HABITO® schroeven
   Gyproc adviseert de HABITO® platen rechtstreeks op GypFrame profielen te bevestigen met de nieuwe Gyproc HABITO® schroeven. Hiermee gaat het schroeven in de harde plaatkern van HABITO® snel en nog gemakkelijker. Hiermee vervalt de richtlijn om Gyproc High Performance schroeven te gebruiken. Voor het bevestigen van DuraGyp en Gyproc dB platen blijft het advies de Gyproc High Performance schroeven te gebruiken.

  • Rockfon Eclipse eilanden nu ook verticaal aan de wand te plaatsen 6-4-2018

   Dankzij de ontwikkeling van twee nieuwe ophangsets kunnen de Rockfon® Eclipse™ eilanden nu ook verticaal aan de wand bevestigd worden voor een akoestieke wandoplossing met veel ontwerpvrijheid. Door de panelen afwisselend direct (op 15 mm van de wand) en getrapt (65 mm) aan de wand te plaatsen ontstaat een speels design met visuele diepte. De twee ophangsets zorgen voor een snelle en gemakkelijke bevestiging, die uitgevoerd kan worden op verschillende ondergronden (beton, hout, staal). Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.
  • Quick-Lock Mitra: prefab verstekprofiel voor snelle en mooie plafondhoeken 6-4-2018
   Image title
   Quick-Lock Mitra is het antwoord op toenemende variaties en vormen van systeemplafonds: een combinatie van verwerkbaarheid, hoge montagesnelheid en esthetisch afwerking. Met dit geprefabriceerde verstekprofiel van API maak je in één keer perfect haakse en vlakke binnen- en buitenhoeken voor systeemplafonds. Binnenhoekenprofielen vouw je dankzij een voorgestanst verstek in een handomdraai in exact 90˚. En met twee buitenhoekprofielen die in elkaar worden geschoven, maak je eveneens in no time een volmaakte haakse hoek. Het resultaat is een razendsnelle montage en een constante esthetisch kwaliteit van de hoekafwerking.
  • Upmann inspectieluiken toegevoegd aan assortiment 6-4-2018
   Image titleOns assortiment inspectieluiken is uitgebreid met de hoge kwaliteit inspectieluiken van de Duitse fabrikant Upmann. Met inspectieluiken heb je na het plaatsen en afwerken van wanden en plafonds toegang tot de aanwezige leidingen, installaties en andere voorzieningen. 
  • OWA assortiment uitgebreid met Brillianto A90 en A95 8-3-2018
   Image title

   SIG Spotlight


   Nieuw in ons assortiment van OWA: De Brillianto A90 en A95. Brillianto is een mineraal plafondpaneel met een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit vlies. Het is in twee absorptiewaarden verkrijgbaar: in beide gevallen zorgt een dichte structuur ervoor dat er geen luchtverplaatsing door de panelen plaatsvindt, zodat er nauwelijks vervuiling door stofdeeltjes ontstaat.
  • Tijdelijke productiestop lijn Rockfon® in week 15 7-3-2018
   Rockfon Sonar
   In week 15, maandag 9 april tot en met vrijdag 13 april 2018, is er geen productie ROCKFON in verband met het jaarlijks onderhoud aan de ROCKFON productielijn.

  • Fermacell vervangt persinstallatie, geef speciaalformaten tijdig door! 7-3-2018
   Image title
   Tijdens de zomermaanden en bouwvak 2018  vervangt Fermacell de persinstallatie in haar productielocatie te Wijchen.  Deze zeer ingrijpende operatie zal zo'n 8 weken in beslag gaan nemen en is gepland van eind juli tot medio september.  Door de productie de komende maanden maximaal op te schalen wordt zoveel mogelijk extra voorraad opgebouwd van de standaardafmetingen gipsvezelplaten.
  • SIG AfbouwSpecialist opent vestiging in Den Bosch 13-2-2018
   Image title
   Om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn én om onze zichtbaarheid in de regio te vergroten, hebben wij besloten om onze vestiging in Oisterwijk te verplaatsen naar Den Bosch. Op maandag 5 maart zullen de deuren van deze nieuwe vestiging openen! De nieuwe vestiging heeft een perfecte bereikbaarheid met een groot magazijn en shop waar we de meest veeleisende afbouwer in zijn behoefte kunnen voorzien. Ons zeer ervaren en gemotiveerd team staat voor u klaar om u iedere dag opnieuw van dienst te kunnen zijn!

  • Laat platen op maat zagen voor jouw project 12-1-2018
   Image title
   Sinds kort beschikt SIG AfbouwSpecialist over een computergestuurde zaagtafel waarmee platen hout, houtvezel, promat en gips op elke gewenste maat gezaagd kunnen worden.
  • Nieuwe Habito van Gyproc ideale wand voor woningbouw 12-1-2018
   Habito

   Onder de naam HABITO® introduceert Gyproc de wand die de prestaties van alle bestaande wandsystemen overtreft. Een wand die niet alleen duurzaam en toekomstbestendig, maar ook geluidsisolerend, stootbestendig en massief is en zelfs inbrekers afschrikt. 
  • Api vernieuwt Insula 76a 91a 7-11-2017
   Image title

   API verbetert haar Insula plafondeiland systeem; nu nog eenvoudiger en sneller te monteren. API's Insula 76A en 91A hebben nu praktisch naadloze aansluitingen en zijn geschikt voor zichtbare en verdekte montage. Uiteraard met de vertrouwde kwaliteit en stabiliteit die u gewend bent.

  • Armstrong introduceert naadloos akoestisch plafond 3-11-2017
   Image title

   Met het Eleganza plafondsysteem introduceert een nieuw baanbrekend plafondsysteem met 100% naadloze afwerking en een ongekende akoestiek. Eleganza heeft een elegant fijn gestructureerd uiterlijk dat niet alleen langer wit en helder blijft maar ook duurzaam is. Bovendien heeft het akoestische absorptie klasse A.

   Gladde en strakke gipsplaatplafonds versterken een moderne uitstraling, maar schieten tekort als de akoestiek belangrijk is. Eleganza biedt naadloze akoestiek én design, een ongeëvenaarde akoestiek met een fraaie naadloze afwerking!
  • Nieuw: Speedline Filler Light 31-10-2017
   Image title
   Speedline Filler Light is een lichte reparatie- en opvulpasta voor binnen en krimpt nagenoeg niet. Speedline Filler Light is ideaal te gebruiken voor reparatie en opvulling van barsten, gaten en voegen. Het kan op diverse ondergronden worden gebruikt: zoals bepleisterde muren, gipsplaten, gipstegels, houten panelen en cellenbeton. 
  • Verbeterd Productassortiment Sierra OP 25-10-2017
   Na introductie van het nieuwe Armstrong product, Sierra (13 mm), informeren wij u ook graag over het verbeterde Sierra OP 15 mm en Sierra OP 17 mm assortiment
  • OWA voegt nieuwe dimensie toe aan plafondeilanden 25-10-2017
   Breng plafonds tot leven en ruimtes tot rust met de nieuwe Elements collectie van OWA. Samen met de ontwikkelingsafdeling in Duitsland heeft OWA Benelux een vernieuwende range met plafondeilanden, baffles en wandabsorbers vormgegeven. Verras opdrachtgevers met stijlvolle elementen die iedere ruimte voorzien van sublieme akoestiek. Bijvoorbeeld met de Corpus plafondeilanden: een kubusvormig 3D plafondeiland in plaats van de gebruikelijke vlakke plafondeilanden.

   Image title

  • Sierra opvolger van Armstrong Alpina 23-10-2017
   Armstrong introduceert Sierra (13 mm), de opvolger van Alpina.
  • Fermacell start met pallet retoursysteem 20-10-2017
   Fermacell start met een retoursysteem voor het inzamelen en hergebruiken van Fermacell- en europallets. Met de constante stijging van de houtprijs stijgen automatisch ook de kosten voor houten emballagepallets. Door het hergebruiken van deze pallets kunnen de emballagekosten worden beheerst en wordt een positieve bijdrage geleverd aan de belasting van het milieu.
  • Vernieuwde verwerkingsinstructies Heraklith houtwolpanelen 13-10-2017
   Om het leven van afbouwers eenvoudiger te maken heeft Heraklith de verwerkingsinstructies voor houtwolpanelen vernieuwd. Hierin staan de instructies voor alle Heraklith houtwolpanelen, van ontvangst tot en met montage. 
  • Prijswijzigingen 2018 29-9-2017
   Van onze leveranciers hebben wij verschillende prijsaanpassingen voor het nieuwe jaar doorgekregen. Op deze pagina communiceren wij de prijswijzigingen per kwartaal voor het eerste half jaar van 2018.

  • Verbeterde verpakking Chicago Metallic van Rockfon 19-9-2017
   De nieuwe verpakking van de Chicago Metallic 2850, 2790 en 2890 systemen van Rockfon (voor het hoofdprofiel van 3600 mm en de dwarsprofielen in 600, 1200 en enkel voor 2850/2890 ook 1800 mm) heeft een visuele make-over gekregen. De dozen hebben nu een duidelijke Rockfon huisstijl, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn op de bouwplaats.
  • Sleufafstand van Chicago Metallic aangepast 19-9-2017
   Om de flexibiliteit te optimaliseren zonder aan functionaliteit in te boeten, heeeft Rockfom de sleufafstand van de Chicago Metallic profielen 2850/2790/2890 van 150 mm teruggebracht naar 100 mm, waardoor elk hoofdprofiel van de 600 mm-module zes sleuven telt in plaats van slechts vier. 
  • Prijswijzigingen tweede helft 2017 1-7-2017
   Op deze pagina communiceren wij de prijswijzigingen voor de tweede helft van 2017. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leveranciers hebben ontvangen en gelden voor het gehele assortiment van de betreffende leverancier.

   Bekijk hier de prijswijzigingen in de eerste twee kwartalen van 2017.

  • Rockfon 'Matt Black 88' beschikbaar vanaf 1 juli 2-6-2017
   Vanaf 1 juli 2017 zal Rockfon 'Matt Black 88' breed beschikbaar maken als standaard ophangsysteem, muurprofiel, lijstwerk en overgang. 
  • Neem deel aan de Perfect Match-wedstrijd en win een ‘smart’ prijs! 19-5-2017
   Je Rockfon-kennis testen én meteen kans maken op een fantastische ‘smart’ prijs? Het kan als je meedoet met de nieuwe Perfect Match-wedstrijd van Rockfon. 
  • Verbeterde akoestische eigenschappen Rockfon Lithos en Pacific 12-5-2017
   Vanaf 1 april hebben de producten ROCKFON® Lithos® en ROCKFON Pacific® een verbeterde αw-waarde. Dit komt door het nieuw ontwikkeld vlies, waardoor meer geluidsgolven worden geabsorbeerd. 
  • Isover Sonepanel en Soneroll zijn vernieuwd 25-4-2017
   lsover Sonepanel en Soneroll zijn vernieuwd. Vanaf nu kunt u rekenen op nog meer installatiegemak en comfort tijdens het thermisch en akoestisch isoleren van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. De platen en rollen zijn namelijk gemaakt van de nieuwste generatie glaswol. 

  • Rockfon Eclipse strakker en helderder 14-4-2017
   De ROCKFON® Eclipse™ plafondeilanden hebben per 1 april het zelfde witte oppervlak als de ROCKFON Blanka®. Daarnaast hebben de eilanden vanaf nu een strakke kantafwerking A.
  • Nieuw: Uw prijslijst als download beschikbaar! 7-4-2017
   Vanaf nu kunnen klanten van SIG AfbouwSpecialist van bijna ieder assortiment een prijslijst downloaden!

  • Vernieuwd productassortiment algemene bouw ROCKWOOL 24-3-2017
   ROCKWOOL introduceert per 1 maart 2017 een vernieuwd en vereenvoudigd productassortiment voor algemene bouw. De isolatieproducten zijn gegroepeerd in 5 heldere productcategorieën met een eigen kleurcode, gebaseerd op toepassing. 
  • Prijswijzigingen 2017 1-3-2017
   Op deze pagina communiceren wij de prijswijzigingen per kwartaal voor het eerste half jaar van 2017. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leverancier hebben ontvangen en gelden voor het gehele assortiment van de betreffende leverancier.

   Kijk hier voor de prijswijzigingen in de tweede helft van 2017.

  • Armstrong A-Book 24-2-2017
   Ook dit jaar heeft Armstrong een nieuw A-book vol met ideeën entoepassingen! Op 80 pagina’s presenteert Armstrong Ceiling Solutions interessante, innovatieve en inspirerende plafondoplossingen uit heel Europa.
  • Het regent prijzen bij SIG Afbouwspecialist! 8-11-2016
   Het regent prijzen bij SIG AfbouwSpecialist. We geven tot eind van dit jaar Apple Watches, Bluetooth speakers, Parkers en TomTom Golfhorloges weg! 
  • Blanka vervanger van Krios assortiment Rockfon 4-10-2016
   Vanwege het grote succes van de Blanka plafondplaat zal het Krios assortiment van onze leverancier Rockfon ingekrompen worden.
  • Onze webshop is vernieuwd. Nu nog meer voordelen voor u! 20-9-2016

   De website van SIG Afbouwspecialist is vandaag voorzien van meer en nog betere functies.


  • Prijsverhoging Staal 18-9-2016
   Zoals eerder gecommuniceerd willen wij u informeren over de reeds verwachte prijswijzigingen die bekend zijn. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leverancier hebben ontvangen.
  • OWA introduceert Brillianto A 19-7-2016
   OWA introduceert diverse nieuwe producten, waaronder het nieuwe plafondpaneel Brillianto A met een absorptiewaarde van 0,95. Het paneel is 19 mm dik en heeft een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit vlies. De aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt OWA Brillianto A uitermate geschikt voor grote ruimtes waar hoogwaardig comfort nodig is tegen een beperkt budget.
  • Prijsverhoging Staal 22-5-2016
   Zoals u wellicht al heeft kunnen vernemen, is de verwachting dat de tekorten op de staalmarkt binnenkort tot een forse verhoging zal leiden.
  • Uitbreiding Ecophon voorraad 17-5-2016
   SIG Afbouwspecialist heeft het assortiment Ecophon plafondplaten flink uitgebreid. Vanaf nu kunt u bij ons ook de Ecophon Advantage plafondplaten verkrijgen en zijn ook de andere productgroepen binnen de Ecophon range uitgebreid.
  • Nieuw! Absound: Voor alle akoestische oplossingen 18-1-2016
   2016 hebben wij knallend ingezet met de officiële registratie van ons private label ABsound® 
  • UMB en Modulus worden SIG Afbouwspecialist 11-12-2015
   Vanaf 1 januari 2016 zullen Modulus B.V. en UMB B.V. verder gaan onder de naam ‘SIG Afbouwspecialist B.V.’. Hiermee wordt één uitstraling naar de Nederlandse afbouwmarkt gecreëerd. De nieuwe naam en logo geven weer in welk specialisme SIG Afbouwspecialist actief is.
  • Het eerste echt witte plafondpaneel van Rockfon 2-10-2015
   Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is ROCKFON erin geslaagd om een nieuw wit steenwol plafondpaneel te ontwikkelen dat witheid en helderheid naar een hoger niveau tilt.
  • Nieuw Perla portfolio Armstrong 2-10-2015
   Het nieuwe Perla portfolio: Sterker en groener
  • Gratis proefdoos Quick-Lock TS Clip 29-9-2015
   Probeer het Quick-Lock systeem van API uit en vraag de gratis proefdoos aan!
  Laden
  Laden