Gyproc DuraGyp Standaard AK (DFH2IR) 2600x1200x15 mm

Art nr. 100290915
DuraGyp Standaard gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled karton. De platen hebben een hogere massa wat zorgt voor een verbeterde stootvastheid. In de kern van de plaat zijn glasvezels toegevoegd voor optimale brandwerende eigenschappen. De platen zijn
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant G130485
Bouwdeel Wanden
  Standaard AK
Artikelgroep DuraGyp Standaard (DFH2IR)
Productnaam DuraGyp Standaard AK (DFH2IR)
Toepassing De DuraGyp gipskartonplaat is geschikt voor toepassing in scheidingswanden, voorzetwanden en overige constructies zoals leidingkokers en dagkanten.
  Gipsplaat voor stootvaste, brandwerende en vochtbestendige Metal Stud wanden
Afmeting 2600x1200 mm
Lengte (mm) 2600
Breedte (mm) 1200
Hoogte (mm) 15
Kantafwerking (fabrikant) AK
Kantafwerking (algemeen) afgeschuinde kant
Materiaal Gips|Karton|Gipskarton
Kleur geel
Uniforme codering DFH2IR
Geluidsisolatie De lichte en relatief dunne wanden scoren buitengewoon goed op het gebied van geluidsisolatie. Dankzij het massaveer- principe, waarbij de spouw en de slanke profielen zorgen voor een minimale geluidsoverdracht, ontstaat een hoge geluidsisolatie. Dit wordt nog versterkt door het hogere plaatgewicht van DuraGyp.
Brandveiligheid Ook de brandwerendheid van een DuraGyp wand is dik in orde. De plaat bevat namelijk gebonden kristalwater. Bij brand verdampt dit water en zorgt ervoor dat de temperatuur van de wand geruime tijd relatief laag blijft. Doordat er glasvezels in de kern van de plaat zitten, wordt de brandwerendheid van de constructie nog eens extra verhoogd.
Brandklasse A2-s1,d0
Brandklasse (Norm) EN 13501-1
Rookontwikkeling s1
  A2
Verwerking DuraGyp wanden vormen een geschikte ondergrond voor vrijwel elk type afwerking, zoals verf, behang, tegels of spuitpleister. Volg hierbij de voorschriften van de desbetreffende fabrikant.
Verwerkingstemperatuur > 7°C
Intrastatcode 68091100
Cradle to Cradle certificaat Ja, Bronze
Normering en Certificering NEN EN 520:2009
URL Prestatieverklaring https://bibliotheek.gyproc.nl//webobjgyprocnl/GYPSIM/PRODUCTS/DoP/SG_GY_2013_A1ABA11A001_1_NL_NL1.pdf
Omschrijving
DuraGyp Standaard gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled karton. De platen hebben een hogere massa wat zorgt voor een verbeterde stootvastheid. In de kern van de plaat zijn glasvezels toegevoegd voor optimale brandwerende eigenschappen. De platen zijn verkrijgbaar met kantvorm AK (Afgeschuinde Kant). DuraGyp wanden worden opgebouwd uit een Gyproc Metal Stud Plus skelet en een beplating van DuraGyp gipskartonplaten. Het DuraGyp wandsysteem combineert de voordelen van een licht wandsysteem met die van stootvastheid en verwerkingsgemak.
    Laden
    Laden