Gyproc DuraGyp Comfort AK (DFH1IR) 3000x1200x12,5 mm Activ Air

Art nr. 100290570
DuraGyp Comfort gipskartonplaat met ACTIV air DuraGyp Comfort gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled karton. In de kern van de plaat zijn hout- en glasvezels toegevoegd voor optimale stootvaste en brandwerende eigenschappen. Tevens absorbeert de plaat
Volledige beschrijving
Specificaties
Artikelstatus Actueel
Artikelnummer Fabrikant G130337
Bouwdeel Wanden
  Comfort AK
Artikelgroep DuraGyp Comfort (DFH1IR)
Productnaam DuraGyp Comfort AK (DFH1IR)
Toepassing De DuraGyp gipskartonplaat is geschikt voor toepassing in scheidingswanden, voorzetwanden en overige constructies zoals leidingkokers en dagkanten.
  Gipsplaat voor stootvaste, brandwerende, vochtbestendige en luchtzuiverende Metal Stud wanden
Afmeting 3000x1200 mm
Lengte (mm) 3000
Breedte (mm) 1200
Hoogte (mm) 12,5
Kantafwerking (fabrikant) AK
Kantafwerking (algemeen) afgeschuinde kant
Materiaal Gips|Karton|Gipskarton
Kleur geel
Uniforme codering DFH1IR
Gewicht (kg) 12,5
Gewicht (eenheid) m2
Geluidsisolatie De lichte en relatief dunne wanden scoren buitengewoon goed op het gebied van geluidsisolatie. Dankzij het massaveer- principe, waarbij de spouw en de slanke profielen zorgen voor een minimale geluidsoverdracht, ontstaat een hoge geluidsisolatie. Dit wordt nog versterkt door het hogere plaatgewicht van DuraGyp.
Brandveiligheid Ook de brandwerendheid van een DuraGyp wand is dik in orde. De plaat bevat namelijk gebonden kristalwater. Bij brand verdampt dit water en zorgt ervoor dat de temperatuur van de wand geruime tijd relatief laag blijft. Doordat er glasvezels in de kern van de plaat zitten, wordt de brandwerendheid van de constructie nog eens extra verhoogd.
Brandklasse A2-s1,d0
Brandklasse (Norm) EN 13501-1
Rookontwikkeling s1
  A2
Verwerking DuraGyp wanden vormen een geschikte ondergrond voor vrijwel elk type afwerking, zoals verf, behang, tegels of spuitpleister. Volg hierbij de voorschriften van de desbetreffende fabrikant.
Verwerkingstemperatuur > 7°C
Intrastatcode 68091100
KOMO Keur Ja
KOMO Certificaat K43070/03
Cradle to Cradle certificaat Ja, Bronze
Normering en Certificering NEN EN 520:2009
DoP Ja
URL Prestatieverklaring https://bibliotheek.gyproc.nl//webobjgyprocnl/GYPSIM/PRODUCTS/DoP/SG_GY_2013_A1ABA11A001_2_NL_NL1.pdf
Omschrijving
DuraGyp Comfort gipskartonplaat met ACTIV air DuraGyp Comfort gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled karton. In de kern van de plaat zijn hout- en glasvezels toegevoegd voor optimale stootvaste en brandwerende eigenschappen. Tevens absorbeert de plaat Formaldehyde uit de lucht dankzij de ACTIV air toevoeging. De platen zijn verkrijgbaar met kantvormen AK (Afgeschuinde Kant) en VK (Volle Kant). Met active air DuraGyp wanden worden opgebouwd uit een Gyproc Metal Stud Plus skelet en een beplating van DuraGyp gipskartonplaten. Het DuraGyp wandsysteem combineert de voordelen van een licht wandsysteem met die van stootvastheid en verwerkingsgemak.
Documentatie
Algemeen 1
C2C certificaat (26-11-2013) # 1718 - Geldig tot 25-11-2014
DoP DuraGyp Comfort AK (DFH1IR)
KOMO-keur # K43070/03
Productdatablad duragyp comfort
    Laden
    Laden